Tenisz

Három magyar a pályán, íme a legjobb fogadások - tippek a budapesti tenisztornára

Fucsovics Márton, Balázs Attila és Piros Zsombor egyaránt kedden mutatkozik be a Kopaszi-gáton zajló ATP-tornán.

Tavaly a legjobb 16-ig egyedül Fucsovicsnak sikerült eljutnia, most viszont extrém esetben akár mind a hárman ott lehetnek.

Nyíregyházi tehetségünktől abszolút papírforma lenne a továbbjutás, hiszen az ellen a Yannick Maden ellen kezd, aki szerencsés vesztesként került csak a főtáblára. A német srác Challenger-szintű teniszező, ettől függetlenül azonban nagy hiba lenne leírni. Egyszer találkoztak eddig, két éve Portorozban kemény pályán Fucsovics döntő szettben tudott nyerni. Véleményünk szerint ez sem lesz annyira egyoldalú, egyrészről a szerencsés vesztesek sokszor feltámadnak, másrészről a magyar három torna óta nem nyert meccset. 

  • Játékok száma - Több, mint 20.5 @ 1.72

Marci után Balázs Attila lép pályára a centeren, méghozzá a selejtezős Matteo Berrettini ellen. Mindketten nagyszerű szezont futnak, ám amíg a magyar Futures-, addig az olasz Challenger-szinten brillírozik. A hazai pálya kiegyenlítheti az esélyeket, ugyanakkor Berrettini Nagy Péter személyében egy magyart már búcsúztatott a selejtezőben. Inkább az olaszt tartjuk a favoritnak, de sima meccset itt sem várunk.

  • Játékok száma - Több, mint 21.5 @ 1.82

Utolsóként mutatkozik be Piros Zsombor, ellenfele az egykori top 10-es Mihail Youzhny lesz. Az orosz túl van már a karrierje zenitjén, de még mindig nem számít könnyű falatnak. A salakkal már jó ideje nem ápol szoros barátságot, legutóbb tavaly nyáron játszott ezen a borításon. Érdekesség, hogy a 2017-es budapesti versenyen Youzhny Fucsovics ellen játszott, szóval Marci hasznos tanácsokkal láthatja el kollégáját. Piros jól hangolt a hazai viadalra és ne felejtsük el, hogy idén Julian Bennetau személyében egy borzasztó rutinos játékos skalpját már begyűjtötte. Nem lehet kizárni, hogy Youzhny ellen is borítani tudja a papírformát.

  • Szett hendikep - Piros +1.5 @ 1.54