Serie A

Ezen az oddson nagyon nem éri meg a Juvéra fogadni

Vasárnap este a Napoli megnyerte az olasz bajnokság csúcsrangadóját, így egy pontra felzárkózott a Juventusra. A hátrelévő négy forduló elég meleg lehet a zebramezesekenek, közel sem biztos, hogy meglesz a címvédés.

Napoli SSC - facebook.com

Addig csalta a focit a Juventus, amíg ráfázott - ilyen és ehhez hasonló mondatokkal jellemezte a sportsajtó a vasárnap este megrendezett Juventus-Napoli csúcsrangadót, amelyet némi meglepetésre a vendégek nyertek meg 1-0-ra.

A Juventus nem igazán törte magát a győzelemért, különösen a második félidő sikerült egészen halványra, a futball pedig sok esetben büntetni szokott, így jött a 90. perc és Koulibaly góljával a Napoli megnyerte a rangadót.

Az eredmény azt is jelentette, hogy a déliek ismét teljesen nyitottá tették a Serie A-t, hiszen négy fordulóval a vége előtt egy pontra csökkent a két csapat közötti különbség.

Ki nyeri a Serie A-t?   
Juventus 1.80
Napoli 2.00

A fogadóirodák egyből reagáltak is a bajnoki címre kínált piacokon. Továbbra is a Juve számít a favoritnak, de már csak egy hajszállal, a címvédő aranyérme 1.80-as, a Napolié pedig kereken kettes szorzóval fogadható.

Amellett, hogy a vasárnapi találkozó után egyértelműen a Napoli került jobb lelki passzba, nem árt, ha vetünk egy pillantást a két csapat sorsolására is, ugyanis a Juventus egyértelműen kellemetlenebb négy forduló elé néz.

A torinóiak hétvégén az Inter vendégei lesznek, azaz jön a Derby d'Italia. Az Inter a San Siróban 2018-ban még nem szenvedett vereséget, legutóbb Milánóban kikapott a Juventus, vagyis az közel sem tűnik könnyű 90 percnek Allegriéknek.

Ha mindez nem lenne elég, három hét múlva vár még egy nagyon kemény rangadó a Juvéra, méghozzá idegenben a Roma ellen.

A Farkasok nagy csatában állnak a BL-indulást érő helyekért, vélhetően egy teltházas mérkőzésen biztosan megráncigálják majd az Öreg Hölgy bajszát, főleg, ha addigra kiesnek a Bajnokok Ligájából is.

A lenti táblázatot pásztázva egyértelmű, hogy a Juventusnak nehezebb a sorsolása, hiszen két rangadót is kell majd játszania idegenben. A Napoli ezzel szemben olyan középcsapatokkal találkozik, akiknek már nagyon se előre, se hátra, a Crotone pedig az utolsó fordulóra vélhetően eldönti, hogy meghosszabbítja-e tagságát az élvonalban.

Ezek alapján egyáltalán nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Napoli letaszítja trónjáról a Juventust.

Ti hogyan látjátok az esélyeket?
A két bajnokaspiráns sorsolása
Juventus Napoli
Inter (i) Fiorentina (i)
Bologna (o) Torino (o)
Roma (i) Sampdoria (i)
Verona (o) Crotone (o)
241306