Tenisz

Rövid szórakozást ígér a Nadal-Nisikori döntő - tippek a Monte Carlo Mastersre

Rafa Nadal a 11. trófeáját nyerheti a hercegségben, amennyiben a fináléban legyőzi a japán Kei Nisikorit.

Vasárnap délután a világelső Rafa Nadal és a világranglista-36. Kei Nisikori feszül egymásnak a monte-carlói torna döntőjében, a párharc legnagyobb kérdése pedig, hogy a spanyol 11-edszer vagy a japán először lesz a hercegség ura? Ha egy meccset sem láttunk a héten, az oddsokra pillantva akkor is sejthetjük a választ...

Ki nyeri a döntőt?    
Rafa Nadal Kei Nisikori
1.04 7.00

A korábbi napokban már többször megénekeltük, hogy a mallorcai salakkirály gyakorlatilag ott folytatja, ahol tavaly a Roland Garroson abbahagyta. Négy tükörsima meccsel jutott el idáig, pedig alapvetően a Karen Khachanov, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov trió nem számít könnyű útnak. Az említett hármas összesen 12 játékot tudott összekaparni. A szombati cikkünkben írtunk arról a hihetetlen statisztikáról, miszerint

Nadal immáron sorozatban 34 nyert szettnél jár salakon, ezeken pedig csupán 66 játékot engedett, avagy átlagban játszmánként 2 gémet tudnak ellene fogni. 

Könnyű döntő vár a világelsőre. - Fotó: ATP

Egészen döbbenetesen uralja ezt a borítást a spanyol és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy könnyedén igazolja a papírformát. Még a torna elején írtuk, hogy egyedül egy kiújuló sérülés lehet az ellenfele. Ezt így egy meccsel az újabb monte-carlói címe előtt is tartjuk, vagyis Nisikorit sem gondoljuk alkalmasnak arra, hogy megszorongassa Nadalt - és akkor még mindig nem arról beszélünk, hogy legyőzze.

Ugyan a japán az elmúlt években az egyik legjobb salakos teniszezővé nőtte ki magát, a 2014-es madridi döntőben például abszolút meccsben volt Nadallal, igaz, Nisikori akkor topformát mutatott, a spanyol viszont rettentően sebezhető volt.

Most kicsit más a helyzet, a japán igen komoly hendikeppel indul, hiszen az öt meccséből négyen döntő szettre kényszerült, többek között pénteken és szombaton is. Nagyon nehezen elképzelhető, hogy ezek után ellenfele tudjon lenni a bombaformában ütögető világelsőnek. 

  • Játékok száma - Kevesebb, mint 18.5 @ 1.86