Kosárlabda

Hihetetlen bravúr kapujában a Sopron

A Sopron első ízben nyerheti meg magyar csapatként a női kosárlabda Euroligát, méghozzá hazai pályán.

Hihetetlen bravúr kapujában a Sopron. - Fotó: Krizsán Csaba - MTI

Megcsinálta a Sopron, hiszen hazai pályán jutott be az Euroliga döntőjébe! Pedig a bukmékerek nagyon leírták a sárga-zöldeket, no, nem csak pénteken, hanem az egész Final Fourban, vasárnap mégis az aranyért küzdhetnek. A csapat ellenfele az oroszok egyik kirakatcsapata, a Jekatyerinburg lesz, a meccs toronymagas esélyese pedig nem a Sopron.

Ez viszont jó hír, mivel egyrészt nincs teher Fegyverneky Zsófiáék vállán, másrészt Roberto Iniguez mester eddig akárhányszor leírta csapatát, annyiszor diadalmaskodott a Sopron, már pedig a spanyol vezetőedző szerint 99 százalék, hogy a Jekatyerinburg lenyomja lányait a fináléban.

Fogadás a győztesre    
Sopron Jekatyerinburg
5.50 1.07
Fogadási határidő: 20:00

Egyébiránt nem mindennapi izgalmakat követően jutott be a döntőbe a Sopron, hiszen a magyar bajnok 19 pontos (!) előnyt adott le, majd az utolsó másodpercben Jelena Milovanovics triplájának köszönhetően mégis legyűrte az esélyesebbnek tartott Yakin Dogu Üniversitesit.

A Sopron-Yakin Dogu Üniversitesi elődöntő összefoglalója:

A vasárnapi fináléban a házigazda a Jekatyerinburggal találkozik, az oroszok 84-77-re nyertek a Dinamo Kurszk ellen, méghozzá úgy, hogy a harmadik negyedben állva hagyták ellenfelüket. Az uráli csapattal a Sopron már többször találkozott, de tétmeccsen eddig mindig az oroszok nyertek, szeptemberben viszont egy edzőmérkőzésen a magyar bajnok 68-60-ra diadalmaskodott.

Egyéni képességekben valószínűleg nem tudja majd a házigazda felvenni a versenyt a sztárokkal teletűzdelt és negyedik Euroliga-diadalára hajtó orosz gárdával szemben, vélekedett a Sopron korábbi vezetőedzője, Székely Norbert.

"Nincs verhetetlen csapat, de ezen a Jekatyerinburgon nagyon nehéz lesz fogást találni. Brutális, hogy a kispadról is kik jönnek be, ezzel együtt a Sopronban benne van, hogy jó meccset játsszon holnap. Csapatjátékban szerintem erősebb a Sopron, az a kérdés, hogy ezt ki tudja-e majd domborítani" - fogalmazott Székely.

A csapatjáték lehet a döntő kulcsa tehát, amiben elméletileg a magyarok a jobbak, ugyanakkor a bukmékerek szerint gyakorlatilag teljesen esélytelen a Sopron, hiszen hiába játszik hazai pályán, a Jekatyerinburg 12,5 pontos favoritnak számít. Ami pedig a pontok számát illeti, a    -nál 138,5-re lőtték be a határt.

Fogadás a győztesre    
Dinamo Kurszk Yakin Dogu Üniversitesi
1.45 2.35
Fogadási határidő: 17:00

A csalódott csapatok csatáján, vagyis a bronzmeccsen az elődöntők vesztesei, a Dinamo Kurszk és a Yakin Dogu Üniversitesi feszülnek egymásnak. A felek idén egyszer már találkoztak, méghozzá az októberi Európai Szuperkupa fináléjában, akkor az oroszok nyertek 84-73-ra. Ezúttal is a Kurszk számít a favoritnak az oddsmesterek szerint, azonban erre a mérkőzésre élőben érdemes fogadni, hiszen óriási kérdés, hogy melyik csapat lesz a motiváltabb.

A Sopron meccsét az M4 Sport élőben közvetíti vasárnap 20:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.

MTI