Német foci

Ezzel a tippel nyernénk a szombati Bundesliga rangadón

A Bayerntől egyaránt hatot kapott csapatok meccsén hatalmas harc várható, hiszen ugyanannyi ponttal állnak a tabellán.

Szombaton kora este a Borussia Dormund a Bayer Leverkusen együttesét fogadja a Signal-Iduna Parkban. A BL-ért folytatott harc még teljesen nyitott és aki veszít, könnyen bajba kerülhet a végelszámolásnál.

1x2    
Dortmund Döntetlen Leverkusen
2.30 3.45 2.80

A szezon egyik legfontosabb meccséhez érkezett a gárda és abszolút hat pontos meccsre van kilátás. A Darazsaknak nem sikerült valami jól a múlt hét, miután a Revierderbyn 2-0-ra alulmaradtak a Schalkéval szemben a Veltins Arenában. A bajt csak tetézi, hogy a téli átigazolási időszakban kölcsönbe érkezett Chelsea-s Michy Batshuayi bokasérülés miatt kidőlt a hátralévő meccsekről. Mesterüknek, Peter Stögernek komoly sérüléshullámmal kell megküzdenie, hiszen a belga támadó mellett több kulcsember is kényszerpihenőn van. (Schürrle, Kagawa, Durm, Guerreiro)

fotó: bvb.de

A BVB decemberben csak a nyolcadik helyen tanyázott a tabellán, amikor Stöger átvette a stafétát és azóta 15 meccsen 29 pontot gyűjtöttek, ám könnyen lehet, hogy a sérülések és a Schalke elleni kisiklás megfogta őket. Az osztrák szakember a következőket mondta a szombati párharcról a bvb.de-nek.

Egyre fogynak a hátralévő meccsek, a helyzetünk azonban még mindig jó. Batshuayi sérülése ellenére nyugodt vagyok, igaz kevés opciónk van.

A legjobbunkat kell nyújtanunk, rengeteget futni és a harci szellemünket megvillantani." Kitért az ellenfélre is és edzőjüket, Heiko Herrlichet méltatta. "Remekül fejlődtek Herrlich vezetésével és megérdemlik, hogy ott vannak most ahol. Bizton állítom, hogy egy teljesen nyílt meccs lesz."

Ősszel nem bírtak egymással a felek, a BayArenában 1-1-el végződött a meccs. fotó: archív

A hét közbeni 6-2-es DFB-Pokal elődöntő kudarc ellenére a hangulat közel sem mondható negatívnak Leverkusenben, mivel a bajnokságban a közvetlen riválisokat (Lipcse és Frankfurt) egyaránt 4-1-re verték az előző fordulókban. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően a Gyógyszergyáriak feljöttek a 3. helyre és csak gólkülönbségük miatt szorulnak a Dortmund mögé.

További pozitívum, hogy Argentin csatár tehetségük, Lucas Alario eltiltását követően visszatérhet, ám lehet, hogy csak epizódszerep jut neki társa, Kevin Volland remek formáját nézve. Lars Bender az előző körben bekapott piros miatt, Wendell pedig sérülés miatt nem lesz ott a pályán.

Nem csak a hangulat, hanem a statisztikák miatt is enyhén az X2 felé hajlik a mérleg, hiszen a Leverkusen rendelkezik a liga második legjobb idegenbeli mutatójával:

13 túrájukon nyolc győzelmet és négy döntetlent hoztak össze és mindössze egyszer égtek meg.

Jó hír a semleges szurkolóknak, hogy a két csapat meccsein Dortmundban 1986 óta nem esett 0-0-s döntetlen. Elnézve a támadó erejüket erre vajmi kevés esély van ismételten, lévén, hogy a Bayern München után a második (Dortmund 57) és harmadik Leverkusen (55) leggólerősebb gárda találkozik. A hazaiak meccseinek 47%-án, míg a Bayer idegenbeli meccseinek 40%-án minimum 4 gól esett, és nem csodálkoznánk, ha szombaton is elérné ezt a számot az eredményjelző. Történelmük miatt a remire nem mutatkozik túl nagy esély, mivel az ezredforduló óta 36 meccsükön csak 10-szer volt pontosztozkodás.
 

  • Fő tipp: Mindkét csapat lő gólt + 2.5 gól - igen és több @1.75    
     
  • Tipp: X2 @1.51    
     
[2544183] 2018-04-21 18:30:00 Borussia Dortmund - Bayer Leverkusenx;