FA Kupa

Érvényesíti-e a hazai pálya előnyét a Spurs a MU-val szemben?

Az FA Kupa szombati elődöntőjének legnagyobb kérdése nem más, minthogy a Tottenham tudja-e érvényesíteni a hazai pálya előnyét a Manchester Uniteddal szemben.

Érvényesíti-e a hazai pálya előnyét a Spurs? - Fotó: Twitter

Noha papíron a Manchester United a pályaválasztó az FA Kupa elődöntőjében a Tottenham ellen, a meccset a Wembley-ben rendezik, amit az idei szezonban a Spurs használ, s igen eredményes rajta. Ennek köszönhetően a londoniak vannak lépés előnyben, azonban nagy kérdés, hogy mindezt ki tudják-e használni.

1x2    
Manchester United Döntetlen Tottenham
3.15 3.20 2.10

Mindemellett nem árt megjegyezni, hogy a Vörös Ördögök felemás formában vannak, hiszen 0-2-ről nyertek a Manchester City otthonában, majd az Old Traffordon kaptak ki 1-0-ra a tökutolsó West Bromwich ellen. Hétközben viszont javítottak José Mourinhóék, szerdán 2-0-ra győzött a United a Bournemouth otthonában.

Ugyanakkor a nagy téttel bíró meccseken nem igazán megy mostanság a manchesterieknek házon kívül - a City elleni városi rangadó igazából nem osztott, szorzott -, hiszen a Sevillát nem tudta legyőzni a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg azt megelőzően éppen a Spurs otthonában kaptak ki 2-0-ra úgy, hogy a 11. másodpercben (!) Christian Eriksen góljával már vezettek a fővárosiak.

Jó hír viszont, hogy a szombati elődöntőben mindössze Sergio Romero nem áll Mourinho rendelkezésére, igaz, az argentin hálóőr akkor sem jutna szóhoz, ha egészséges lenne. A manchesteriek első számú kapusa ugyanis az a David de Gea, aki bombaformában van, a hétközi bajnokin például a 21. tétmeccsét (!) hozta le idén kapott gól nélkül.

A csapaton, főleg annak edzőjén, ugyanakkor nagy lesz a nyomás, hiszen ez az egyetlen sorozat, ahol révbe érhetnek idén a Vörös Ördögök, akiknek igen nagy szükségük lenne a trófeára, hogy ne menjen kárba ez a szezonjuk.

[2737810] 2018-04-21 18:15:00 Manchester United - Tottenham Hotspurx;5

A nyomás a Tottenhamen is lesz bőven, hiszen hiába dolgozik briliánsan évek óta Mauricio Pochettino a Spursnél, a londoniak 1991 óta nem nyertek komoly trófeát - 1999-ben és 2008-ban a Ligakupát ugyan elhódították -, amikor is a Nottingham Forest csapatát gyűrték le az FA Kupa döntőjében.

A Tottenham ugyanakkor nincs jó passzban, hiszen kedden 1-1-es remire volt jó a Brightonnal szemben idegenben, egy hete pedig a Manchester Citytől kapott ki 3-1-re. A City előtt a ráadásul a Juventus is nyerni tudott a Wembley-ben 2-1-re, amivel az olaszok jutottak tovább a Bajnokok Ligájában.

A londoniak ugyanakkor nagy esély előtt állnak, hiszen a szombati elődöntőt és a finálét is a Wembley-ben rendezik meg, ami a White Hart Lane átépítése miatt perpillanat a Spurs hazai pályája. A Tottenhamnek ráadásul kifejezetten jól megy a Manchester United ellen hazai környezetében, hiszen legutóbb 2012-ben kapott ki tőle, majd három remit követően zsinórban három sikert számlál a fővárosi alakulat, legutóbb, ahogy fentebb is említettük, 2-0-ra győzte le hétvégi ellenfelét a Wembley-ben.

Mindemellett a sérültek száma és minősége a Tottenhamnél sem számottevő, mivel csak Danny Rose, Kyle Walker-Peters, Harry Winks trióra nem számíthat Pochettino mester, már pedig az előbb említett három játékos kiegészítő státuszban szerepel idén a Spursnél, hiszen a futballisták 30 meccset sem játszottak a most futó szezonban, összesen.

Ki jut tovább? -   
Manchester United Tottenham
2.15 1.55

A bukmékerek szoros meccset várnak, a hazai pálya előnye miatt ugyanakkor a Spurst hozták ki favoritnak, hiszen háromesélyben a Tottenhamre 2.10-szeres, a Manchester Unitedre 3.15-szörös szorzón fogadhatunk, míg a döntetlent 3.50-szeres oddson méri a    . Legalább három gólra 1.85-szörös pénzt fizetne ki az állami iroda, míg ha mindkét csapat betalálna, a feltett tétünk mindössze 1.70-szeresét kapnánk vissza.

[2737810] 2018-04-21 18:15:00 Manchester United - Tottenham Hotspurx;