Sportfogadás

Szépen kaszálhatunk a BL-csapatok bajnokijaival

Kedden és szerdán az elődöntőket rendezik a Bajnokok Ligájában, a résztvevő csapatok közül pedig egyedül a Real Madrid van abban a kivételes helyzetben, hogy nem kell a hétvégén pályára lépnie.

Bajnoki szereplés ide vagy oda, nem kérdés, hogy a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutott klubok számára a jövő héten esedékes BL-elődöntők jelentik az "év meccsét". BL-döntőbe nem mindennap jut az ember, így nem is lehet nagyon kérdés, hogy a hétvégi bajnokikon elsősorban a sérülések elkerülése és a kulcsemberek megóvása lehet a vezetőedzők célja.

Ha elfogadjuk ezt a tézist, akkor viszont érdemes lehet fogadási szempontból is "levadászni" a szóban forgó csapatokat. Lássuk, mire számíthatunk szombaton!

Kezdjük a sort a Liverpoollal, amely kedden majd a Roma ellen lép pályára az elitligában, de Jürgen Klopp csapatára szombaton előbb a WBA elleni idegenbeli bajnoki vár. A birminghamiak az utolsó helyen állnak a tabellán, de a Manchester United felett aratott bravúrgyőzelemnek köszönhetően matematikai esélyük még van a bennmaradás kiharcolására. Kilenc pont a hátrányuk a Swansea-val szemben, amely hétvégén a bajnok Man. City vendége lesz.

A liverpooliak szinte biztosan nem csúsznak ki a TOP4-ből, így jövőre is meglesz a BL-indulás. Nagy kérdés, hogy Klopp hogyan kalkulál szombatra és mennyi pihenőt ad a legjobbjainak. Támpontként a City elleni párharc közé beékelődött Everton elleni városi derbi szolgálhat, ahol Firmino és Oxlade csak csere volt, Lallana, Emre Can és Mo Salah pedig nem lépett pályára. 

Az biztos, hogy a WBA megpróbál majd belekapaszkodni az utolsó utáni szalmaszálba és nem fogja olcsón adni a bőrét, ha pedig a Liverpool 3-4-5 helyen is változat alapcsapatán, akkor lehet is esélye a szoros eredmény elérésére.

  • Tipp: WBA +1,25@1.75
1x2    
WBA Döntetlen Liverpool
5.75 4.20 1.50

Anglia után ugorjunk át Olaszországba és következzen az AS Roma, amely a Liverpool vendége lesz a keddi napon. A Farkasok a sorozat legnagyobb meglepetését okozták a Barcelona kiejtésével, nem is lehet kérdés, hogy most már meg sem állnának a döntőig. A Barca elleni meccset követően volt egy 0-0-s római derbi a Lazióval, majd a hétközi fordulóban 2-1-re verték a Genoát.

A Roma helyzete annyiból mindenképpen más, mint a Liverpoolé, hogy Di Franscescóék komoly harcban vannak a BL-indulást érő helyekért a Lazióval és az Interrel.

A szombati ellenfél a SPAL gárdája lesz, amely nyolc forduló óta (!) veretlen, zsinórban hat reminél jár és jelenleg bennmaradást érő 17. helyen tanyázik.

A Genoa ellen De Rossi, Strootman és Nainggolan is pihenőt kapott, biztosan lesznek kimaradók szombaton is, így a feljövőben lévő kiscsapat elleni meccs sem ígérkezik könnyű 90 percnek.

1x2    
SPAL Döntetlen Roma
3.95 3.45 1.85

A Bayern München és a Real Madrid találkozóját sokan előrehozott döntőnek titulálják. Tény, az oddsok alapján ennek a két csapatnak van a legnagyobb esélye megnyerni a BL-t, de a továbbjutó kilétét illetően közel azonosak az esélyek.

A bajorok már két hete megnyerték a Bundesligát, hét közben pedig 6-2-vel tudták le a leverkuseni kupaelődöntőt is. A hétvégi fordulóban a Hannover vendégei lesznek a bőrnadrágosok, amely viszonylag tisztes távolságból figyeli a kiesőzónát, bár a hat pont fór azért négy körrel a vége előtt nem jelent életbiztosítást.

Jupp Heynckes igen bátran rotálja a csapatát - mondjuk van miből - így akkor is simán összejöhet egy bajor győzelem, ha amolyan "B" együttest tesz fel a pályára a mester. A Bayern utolsó 11 meccsét megnyerte a Hannover ellen, úgyhogy itt megvalósulhat egy fesztelen örömjáték is, ahol a gólokat is bőven láthatnak majd a nézők.

1x2    
Hannover Döntetlen Bayern München
5.50 4.40 1.50

 

Meglepetésvadászok figyelmébe

  • Ha a három BL-csapat közül valamelyik elveszíti a hétvégi meccsét, máris pluszba kerülhetünk, hiszen olyan magas oddsokat fizetnek a kiscsapatokra, hogy már egy találattal is profitot tudunk termelni. 
     
  • Ha a Roma, a Liverpool és a Bayern München is kap legalább egy gólt, azzal 3-as kötésben 2.92-es szorzót csíphetünk meg.
     
  • Ha a fenti elgondolást 3/2-es kombiba kötjük meg, akkor is el tudunk érni egy 2.05-ös szorzójú nyereményt.
     
  • Ha a WBA-t, a SPAL-t és a Hannovert is megtesszük 1X-ben, az hármas kötésben közel 10-szeres pénzt fizetne.
     
  • Ugyanez a 3/2-es kötéssel 4.52-es szorzójú nyereménnyel kecsegtet.
     
  • Na persze egy fontos meccs előtt nincs jobb főpróba egy győzelemnél, így az is előfordulhat, hogy mindhárom favorit gárda behúzza a maga bajnokiját. Ha ez így lenne, azzal egy 4.16-os szorzót csíphetnénk meg, 3/2-es kombinációval pedig akár 2.60-as oddsot is foghatunk két nyertes kimenetellel.

 

Mit gondoltok a fenti meccsekről és a tippekről?