Sportfogadás

Ötfogásos hosszútávú kombi, szigorúan bátraknak!

Öt mérkőzést szemeltünk ki a szombaton rajtoló snooker világbajnokság első körös kínálatából.

Snookerre fogadni már önmagában bátorságra vall, hiszen sokat számít a napi forma, ezt ráadásul még azzal is tetézzük, hogy öt mérkőzést játszunk meg egy szelvényen. Szombaton ugyanis elrajtol a világbajnokság és egészen jövő csütörtökig az első körös derbiket bonyolítják le. Ezek közül szemezgettünk, csupa papírformákra tippelünk, szóval, ha nem lesz csillaghullás, akkor révbe érhet a fogadásunk, amely irodától függően 2.20-2.50 körüli oddson fizet. 

Selby sorozatban harmadik vb-címét készül elhódítani. - Fotó: Twitter

Mark Selby-Joe Perry

Rögtön a nyitónapon dákót ragad a kétszeres címvédő és világelső Mark Selby. Ugyan nincs élete szezonja a háta mögött, ám a hónap elején behúzta a China Opent, vagyis a lehető legjobban hangolt a vb-re, aminek igazi specialistája. Ugyanez, a minden hájjal megkent Joe Perryről már nem mondható el, a 2008-as elődöntője óta a második körnél tovább nem jutott.

Nagy tudású, jó snookeres Perry, de Selby klasszis teljesítményre képes, ráadásul a fiatalabb angol nagy erőssége, hogy a "B" játékával is bármikor képes meccset nyerni, avagy nem szükséges mindig a legjobbját hozni.

Nem kérdés tehát, hogy Selbyt favorizáljuk.

Barry Hawkins-Stuart Carrington

Szintén vb-specialistának számít Barry Hawkins, aki a 2013-as döntője óta három elődöntőt és egy negyeddöntőt tud felmutatni. Ennyire stabil teljesítményt a Crucible-ben szinte senki mástól nem láthattunk az elmúlt öt évben. Hawkins nem brillírozott az idei szezon 2017-es felében, viszont az elmúlt két hónapban két pontszerző döntőben is ott volt, szóval Selbyhez hasonlóan begyújtotta a rakétákat a vb közeledtével. Stuart Carrington ellen kezd, akit kötelező lenne legyőznie, hiszen a 27 éves angol a középmezőnyt erősíti és nincs még győzelme a vb-n, ráadásul az elmúlt napokban kőkemény selejtezős meccseket vívott, így nem is a legfrissebben várja a rajtot. 

Mark Williams-Jimmy Robertson

Fantasztikus szezont fut a kétszeres világbajnok Mark Williams, pedig tavaly sokan már temették. Valóban nem volt jó éve, a 2017/18-as idényre azonban sikerült még 43 évesen is megújulnia. Így pedig a walesiek legnagyobb reménysége a világbajnokságon. Noha nincs könnyű sorsolása, ám az első kört Jimmy Robertson ellen illene sikerrel abszolválnia. Az angol ügyes játékos, de mentálisan nem elég erős, hogy a legjobbakkal felvegye a harcot. Rá is igaz, hogy a selejtezőben nem éppen egyoldalú meccseket játszott. Negyedik alkalommal találjuk a nevét a vb főtábláján, eddig nyeretlenül áll és aligha most szakad meg ez a rossz sorozata.

Higgins 42 évesen is a favoritok közé tartozik. - Fotó: Twitter

John Higgins-Thepchaiya Un-Nooh

Williamshez hasonlóan a négyszeres világbajnok John Higgins is nagyszerű szezont fut és gyakorlatilag ott folytatta 2017/18-ban, ahol a tavalyi világbajnokságon abbahagyta. Bár az elmúlt két tornája nem sikerült a legjobban, de természetesen a Crucible-ben a favoritok közé tartozik. A sorsolása nem a legegyszerűbb, de a rajt neki sem okozhat gondot Thepchaiya Un-Nooh ellen. A tájföldi srác ügyes és nagyon lelkes, ám nem említhető egy lapon a skót legendával. Un-Nooh egyébként a tavalyi szezonjához képest idén gyengébben muzsikált, szóval pláne bombameglepetés lenne a továbbjutása. 

Judd Trump-Chris Wakelin

Selby és Ronnie után Judd Trump győzelmére fizetik a legkevesebbet. Az egykori világelső angol évek óta üldözi a vb-címet, ám tavaly és tavalyelőtt a közelébe sem tudott jutni. Nem volt kiemelkedő éve, de ettől függetlenül a vb-n még lehet jó. Meglátjuk mennyire tudja kihozni magából a legjobbat, mindenesetre Chris Wakelint az első kanyarban kötelező hazaküldenie. Wakelin ugyanis messze nem egy topjátékos, a vb-n újoncnak számít, ötödik nekifutásra tudta abszolválni a selejtezőt. 

hatharom.com
Mark Selby-Joe Perry Selby
Barry Hawkins-Stuart Carrington Hawkins
Mark Williams-Jimmy Robertson Williams
John Higgins-Thepchaiya Un-Nooh Higgins
Judd Trump-Chris Wakelin Trump
@2.21
Fogadási határidő: szombat, 11:00