Tipp

Ez az igazán nagy londoni derbi idén - íme a tippünk!

  • varin

Nem Arsenal-Chelsea, nem Tottenham-West Ham, hanem ezeknél sokkal izgalmasabb találkozó vár ránk.

Ha a Championship legjobb formájában lévő csapatait vizsgáljuk, bizonyára keveseknek ugrik be a Millwall gárdája, annál többeknek viszont a Fulham. Péntek este ez a két csapat feszül egymásnak, és könnyen lehet, hogy valamelyik fél emberemlékezet óta húzódó veretlenségi szériája megszakad. Egy biztos, gólokat ne várjunk.

Fotó: Millwall FC

És ezt nem csak azért mondjuk, mert a három eddigi randevújukon összesen két gól esett, de a liga két legjobb formában lévő védelme találkozik. A 2018-as évet gyakorlatilag mindkét gárda meccsenként 0,5 kapott gól körül hozta le, amihez egyik oldalon sem párosul tengernyi lőtt gól.

A két csapat formájáról mindent elárul, hogy az elmúlt 20-20 meccsük együttes mérlege 27-12-1.

A célok azonban merőben eltérőek, noha a számok közel azonosak. Amíg Gera Zoltán egykori csapata a közvetlen feljutásért és a Cardiff City befogásáért küzd, addig a Millwall a playoffért. Noha kétségtelenül parádés a kék-fehérek mérlege tavasszal, a gyenge ősz miatt csupán a hatodik helyen állnak, ami ráadásul a vesztett pontok tekintetében csupán a hetedik.

[2529710] 2018-04-20 20:45:00 Millwall - Fulhamx;5

Kevésbé fontos sérültek mindkét oldalon lesznek, de ezt leszámítva gyakorlatilag a legjobb csapatok futhatnak ki a gyepre.

A bukmékerek gólokat várnak, ám úgy vélem, ez egy fals gondolat! Noha a Fulham 73 lőtt és 42 kapott gólja valóban erős statisztika, a vendég londoniak lényegesen eredményesebben futballoznak, mióta Jokanovic mester a támadósorról a védelemre tette át a hangsúlyt. A Fulham nem játszik már 4-1-eket, 5-4-eket, 3 gólt január 27. óta csupán egyszer szereztek, ám a védelmük egészen durván összeállt. Ha csak a 2018-at nézzük, kilenc gólt kaptak bajnokikon, ami a sikerük egyértelmű kulcsa.

A Millwall számai is csodálatosak, hazai pályán 1 alatt van a kapott gólátlaguk és a városi riválishoz hasonlóan elsősorban védelmüknek köszönhetik a jó eredményeket. A csapat egységességéről mindent elmond, hogy január 20-a óta nem volt olyan alkalom, hogy valamelyik csapat három gólt lőtt volna a meccsükön.

Millwall#eng-millwall#5
Fulham#eng-fulham#10

Bár tény, hogy mindkét csapatnak a 3 pont lenne igazán nagy segítség, még mindig jobb a döntetlen, mint a vereség. Mindkét csapatnál a védelem stabilitása hozta az eddigi sikereket és nem feltétlenül lenne ildomos ezt most feláldozni a meccs korai szakaszában.

A meccs under 2.5 2.10-szeres átlagoddson fogható el, míg az under 3 1.67 körül tehető. Én azonban inkább az első félidős kevés gólban látom az értéket, mivel könnyen lehet, hogy a fordulást követően már bátrabb játékra lesznek ösztökélve a csapatok. Az első 45 percben viszont még a védelmek dominálnak majd, így a fogadásom is inkább a nyitó játékrészre vonatkozik.

hatharom.com
Első félidő góljai: 1.25 alatt
Odds: 1.70
Tét: 6/10
[2529710] 2018-04-20 20:45:00 Millwall - Fulhamx;
238651