Angol foci

Menny vagy pokol vár a Szentekre?

Muszáj nyernie Hughes csapatának csütörtökön este a Leicester ellen, különben aligha van tovább...

Fotó: Saints Marching

Két hihetetlenül nagy pofont kapott az elmúlt napokban a Southampton, hiszen a Szentek úgy kaptak ki 3-2-re a Chelsea-től és az Arsenaltól is, hogy a két találkozóban minimum 4 pont volt. Ward-Prowse-ék ezzel öt egységre kerültek a még bennmaradást jelentő 17. helytől, ám ha sikerülne nyerniük a tét nélkül játszó Leicester City vendégeként, ez vesztett pontok tekintetében akár kettő vagy három is lehetne, vagyis feladásról még szó sem lehet.

"Bárhogyan is alakul a következő néhány hetünk, az az egész életünk és karrierünk szempontjából sorsdöntő lesz. Nem kell minket ugyanakkor sajnálni. Magunknak köszönhetjük, hogy ebbe a helyzetbe kerültünk, így nekünk is kell kimásznunk belőle" - nyilatkozta a csapat középpályása, Pierre-Emile Hojbjerg.

   
Leicester Döntetlen Southampton
2.20 3.35 3.05

Hasonlóakat mondott csapatának a szakvezető, Mark Hughes is, akinek elképesztően nehéz feladata, hogy felrázza azt a csapatot, amely a 70. percig kétgólos előny birtokában és egy nagyon lelkes közönség előtt futballozhatott a Chelsea ellen. Ám Giroud vezérletével következett az összeomlás, innentől pedig a csapat sorsa már nem a saját kezében van.

"Nagy szükségünk van a pontokra, innentől már nincs helye taktikázásnak. Most megmutathatják a játékosok, hogy mire képesek és hogy méltóak a Premier League-re" - mondta röviden Hughes.

Tény, hogy a Soton helyzete igencsak aggasztó, de a sorsolásuk bizakodásra adhat okot, hiszen a Leicester, a Bournemouth, az Everton és a Swansea is verhető gárda.

A vendégek ráadásul egy olyan Leicesterhez utaznak, amely számára már lezárult a szezon érdemi része, előre nem vezet út, így vélhetően a 8-10. hely valamelyikén zárja az évet. A Rókáknál valószínűleg Kasper Schmeichelt pótolni kell a kapuban, hiszen a hálóőr a Burnley ellen bokasérülést szenvedett, amely szintén egy érv lehet a vendégek mellett.

Véleményünk szerint jó esély van az x2-re, miként az is nagyon meglepő lenne, ha a Leicester kapott gól nélkül lehozná a meccset. Ha 2.5 gól felett végeznek a felek, pénzünk 1.80-szorosát nyerhetjük vissza, ami elég jó befektetésnek tűnik, látva a Soton harcmodorát.

[2523088] 2018-04-19 20:45:00 Leicester City - Southamptonx;
2018-04-19;47
237903