Olasz foci

Teljes játéknapot rendeznek Itáliában - íme a legfontosabb tudnivalók

Pikáns kiesési rangadókat rendeznek Olaszországban, míg a Juve nagy lépést tehet a Scudetto felé.

Teljes fordulót rendeznek Olaszországban, méghozzá a harmincharmadikat. Kedden este az Inter már legyőzte a Cagliari együttesét, szerdán pedig kilenc mérkőzés is vár ránk, így nem árt kicsit jobban áttekinteni, melyik csapatoknak fontos még a győzelem.

   
  1 x 2
Benevento-Atalanta 5.00 3.95 1.60
Fiorentina-Lazio 2.75 3.25 2.52
SPAL-Chievo 2.15 3.10 3.45
Napoli-Udinese 1.15 7.50 13.00
Roma-Genoa 1.40 4.45 7.00
Verona-Sassuolo 3.95 3.35 1.90
Torino-Milan 2.90 3.20 2.35
Sampdoria-Bologna 1.80 3.55 4.10
Crotone-Juventus 9.25 4.90 1.30

Bajnoki cím

A Scudettóért hosszú hetek óta két csapat van versenyben, a Juventus és a Napoli. Ám a déliek hétvégén botlottak Milánóban, így a Juve előnye immáron hat pont. Ha az Öreg Hölgy szerda este győztesen távozik Crotonéből, akkor azzal a tudattal vághatnak neki a hétvégi, Napoli elleni derbinek, hogy még egy vereség sem jelentene katasztrófát. Mindazonáltal a tavaly nagyot menekülő hazaiaknak kellenek a pontok, a kiscsapat versenyben van a bennmaradásért, ráadásul hazai pályán azért okoztak már nehéz perceket több csapatnak is.

Fotó: Sky Sports

A vendégek alacsony szorzója nem véletlen, a Juve eddig 5-0-0--val és 16-0-s gólkülönbséggel áll a Crotone ellen - igaz, ebből két győzelem még a Serie B-ből datálódik. Nemrég két kiscsapat, a Benevento és a SPAL is jelentősen megizzasztotta a Juvét, így most sem várunk hihetetlen gólgálát, de azért a szokásos 0-1, 0-2 jönni fog Allegriéknek.

Tipp: Vendég és 3.5 gól alatt TippmixPro @1.70

Jelentősen döcög ugyan a Napoli szekere, de hazai pályán egy kötelező győzelem vár rájuk a teljesen széteső Udinese ellen. Az utolsó kilenc meccsét zsinórban elveszítő zebracsíkos csapat így lassacskán a kiesőhelyhez is közel sodródott, bár a 13. helyről még relatíve optimisták lehetnek Massimo Oddo fiai. 

Az elfáradóban lévő déliek számára nincs már könnyű ellenfél, ha pedig még egyszer hibáznak, a bajnoki cím végleg elúszik. Szoros, szűkös, kevés gólos győzelem várható, az pedig szinte készpénznek vehető, hogy a vendégek nem találnak be.

Európai kupaindulás

Az Inter a keddi sikerével ismét feljött a harmadik helyre, így a rómaiaknak fontos lenne a győzelem. Ez a BL-elődöntős Romának nem is kéne problémát okozzon, hiszen azt a Genoát fogadják, amely rendre pont nélkül távozik a fővárosból, ám a Lazio számára kacifántos 90 perc következik.

Pioli fiai ugyanis ahhoz a Fiorentinához látogatnak, amely Davide Astori tragédiája óta verhetetlen csapat és amely harcban áll a 6. helyért. Immobile játéka kérdéses, ráadásul a Lazio az elmúlt években többször is kikapott a Fio ellen. Fogadási szempontból igen nehéz találkozó, az oddsok reálisan lettek belőve, így érdemesebb békén hagyni a találkozót, hiszen 0-0-tól elkezdve 3-5-ig bármi lehet.

Kiesés elleni harc

Reálisan nézve az említett Udinese alatt még mindenki küzd a bennmaradásért, ráadásul csak egy hely kelt el a tabella alján, a Beneventóé. A Cagliari, Sassuolo, Chievo, SPAL, Crotone, Verona hatosból négy csapat is egymással randevúzik, hiszen Verona-Sassuolo és SPAL-Chievo mérkőzésekre kerül sor, így ezek igen pikáns, kemény találkozóknak néznek ki.

Mindkét derbin elsősorban a hazaiaknak szükséges a győzelem, a vendégek akár a döntetlennel is beérnék, így nem kizárt, hogy alacsony gólszámú, inkább lapokban bővelkedő találkozók lesznek - ennek fényében nem is csoda, hogy csak 1.40-szeres szorzót kapunk, hogy egyik találkozón sem esik négy gól.

Véleményünk szerint a SPAL-Chievo meccs döntetlenjében lehet érték, és nem csak azért, mert az újonc utolsó hat találkozója pontosztozkodással ért véget. Ha a Crotone valóban elbukik a Juve ellen, akkor a SPAL egy döntetlennel is tudja valamelyest növelni előnyét a kiesőhelyekhez képest, ráadásul a Verona-Sassuolo meccs is inkább a vendégeknek áll.

Tipp: Döntetlen TippmixPro @3.10

2018-04-17;55
2018-04-18;55
241306