Tenisz

Statisztika alapján ez a fogadás bukhatatlan - tippek a Monte Carlo Mastersre

Philipp Kohlschreiber könnyedén átmasírozhat a vasárnap még Houstonban döntőző Tennys Sandgrenen.

Kedden 10 első körös és 5 második körös ütközet szerepel a monte-carlói menüben, köztük az amerikai Tennys Sandgren és a német Philipp Kohlscheriber összecsapása, ami ugyan nem tartozik a legrangosabb párosítások közé, ám fogadás szempontjából remek értéket tartogat. 

Fogadás a győztesre    
Tennys Sandgren Philipp Kohlschreiber
3.30 1.25

Az Australian Openen óriásit menetelő Sandgren ugyanis az elmúlt héten Houstonban ismét megvillant és pályafutása első ATP-döntőjét vívta.

Ez azonban egyben azt is jelenti, hogy vasárnap még Texasban küzdött Steve Johnsonnal a fináléban, így a hosszú repülőút után gyakorlatilag semmi ideje nem maradt az átállásra.

Nem véletlen, hogy nagyon ritkán szokták a houstoni döntősök bevállalni a monte-carlói szereplést. Legutóbb 2014-ben Nicolas Almagro vágott neki így a tornának, aki ugyan két meccset nyert, ám utána a harmadikra már nem állt ki. 2013-ban mindkét döntős bevállalta, de mindketten gyorsan ki is estek, mint ahogyan 2012-ben Juan Monaco is.

Persze teljesen érthető, hogy Sandgren nem dobja ezt a tornát, hiszen értékes ATP-pontokat és nem rossz pénzt vághat zsebre még egy első körös búcsúval is. Illetve neki első monte-carlói szereplése lesz, és sok játékos elmondta már, hogy egy álom a hercegségben pályára lépni.

Kohlschreiber soha nem kapott még ki Monte Carlóban az első körben. - Fotó: ATP

Kohlschreiber viszont rutinos résztvevője a viadalnak, 2007 óta csupán egyszer hiányzott a főtábláról.

A 11 szereplése alatt kétszer is negyeddöntőzött, továbbá egyetlen alkalommal sem fordult elő vele, hogy az első körben kiesett volna. 

Ugyan Kohli nem indította jól a salakszezont Marrakech-ben, de valahol várható is volt, hogy néhány nap nem lesz elegendő számára, hogy kipihenje az 5 órás Davis Kupa-meccset. Ennek a tornának már sokkal frissebben és tiszta fejjel vághat neki, így pedig nem kérdés, hogy favoritja a találkozónak. A német mellett szól a statisztika, no meg az a tény, hogy Sandgrennek semmi ideje nem volt a houstoni torna után átállni a monte-carlóira. 

Kohli szettveszteség nélküli győzelmét 1.60-1.70 körüli oddsokon fogadható, de aki nem akar kockáztatni, annak Lucas Pouille és Alexander Zverevet ajánljuk még mellé. Mind a franciától, mind a némettől papírforma lenne a továbbjutás, hiszen előbbi a salakon igencsak gyenge múlttal rendelkező Mischa Zverevvel csap össze, míg utóbbi azzal a Gilles Müllerrel, akinek ugyancsak nem a szemcsés a kedvenc borítása.

hatharom.com
Tenny Sandgren-Philipp Kohlschreiber Kohlschreiber
Lucas Pouille-Mischa Zverev Pouille
Gilles Müller-Alexander Zverev Zverev
@1.59
Fogadási határidő: kedd, 12:20