Német foci

Háromszoros szorzón nyerhet a Bayern?

A Német Kupában immár a döntőbe jutás a tét és a két parádés formában lévő csapattól gólgazdag meccset várunk.

Vajon Bailey-nek vagy Jamesnek jön ki jobban a lépés? fotó: bundesliga.com

A DFB-Pokal elődöntőjében a Bayer 04 Leverkusen a Bayern Münchent fogadja a BayArenában kedden 20:45-kor.

A bajorok legutóbb a Bundesliga 27. játéknapján égtek meg a Gulácsival felálló Leipzig ellen, azóta viszont öt meccsen négy győzelem és egy döntetlen a mérlegük. A kijózanító pofon még jól is hatott Müllerékre, hiszen azóta 6-0-ra darálták be a Dortmundot, szombaton pedig 5-1-gyel gázoltak át a Borussia Mönchengladbachon úgy is, hogy mesterük hét helyen változtatott a felállásban.

1x2    
Leverkusen Döntetlen Bayern
4.75 3.95 1.60

A csapat gólvágója, Robert Lewandowski 27 találatnál jár a ligában és már senki nem állíthatja meg az újabb Aranycipő felé vezető útján. A kupában viszont csak hatos holtversenyben második a három gólos frankfurti Sebastian Haller mögött.

Robbenék hétvégén az immár abszolút tét nélküli bajnokin a Hannoverrel játszanak, majd következik a mindenki által várt BL-elődöntő első meccse a Real Madrid ellen. De ne szaladjunk ennyire előre, mivel keddi ellenfelüket sem szabad leírni, Jupp Heynckes a következőket mondta a csapatukról.

Nem lesz egyszerű a Leverkusen ellen, hiszen remek formában vannak, jó focit játszanak és rendkívül tehetségesek.

Jó kis egyveleget alkotnak a fiatal és a tapasztalt játékosok. Nehéz feladat előtt állunk." - mondta őszintén a 72 éves szakember.

A bajorok nyilatkozataikban nem a levegőbe beszéltek, mivel Heiko Herrlich fiai tényleg a szezon eddigi legjobb formájában érkeznek a meccsre. Utóbbi két párharcukon egyaránt 4-1-re verték a Leipziget és a Frankfurtot - az utóbbin ráadásul a hosszú ideig gólképtelen tízszeres német válogatott Kevin Vollandnál kiszakadt a gólzsák és mesterhármast ért el. Legutóbbi tíz meccsükből csak kettőt buktak el és zsinórban három siker után várják a kedd esti összecsapást.

Bailey-ék sem panaszkodhat a program sűrűségét illetően, hiszen a közvetlen Bundesliga riválisaikkal találkoznak hamarosan - Frankfurt, Dortmund - de kedden 2009 után újra esélyt kapnak a Német kupa döntőjébe jutására. 

[2719257] 2018-04-17 20:45:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx

A hiányzókat tekintve a hazaiak két fontos alapembere nem lesz a pályán, mégpedig Wendell és - bár egyelőre nem száz százalék - Sven Bender.  A Bayernnek továbbra is nélkülözni kell a hosszú ideje kényszerpihenőn lévő Neuert (aki már megkezdte a labdás edzéseket) és Comant - valamint a hétvégén kisebb sérülést szenvedett Vidal sem játszhat.  

Egymás elleni meccseik tekintetében a Bayern München veretlen a legutóbbi hat találkozóján a Bayer Leverkusennel szemben - majdnem három éve kapott ki utoljára. Anno amikor még Pep Guardiola volt az edző 2-0-ra hullottak el a BayArenában.

A kupában is hatodszor találkoznak, ebből kétszer az elődöntőben. Legutóbb 2015-ben mérték össze erejüket, akkor a gól nélküli 120 perc után a bőrnadrágosok tizenegyesekkel jutottak tovább. A gyógyszergyáriak egyetlen sikere 2009-ben született a Német Kupában, akkor a negyeddöntőben 4-2-re múlták felül a Bayernt. Érdekesség, hogy az akkor még Leverkusent erősítő Vidal is betalált azon a meccsen.

Az idei szezonban mindkét párharcukat a Bayern nyerte egyaránt 3-1-re - az első meccsen született James Rodriguez parádés, egy lépés után elvégzett szabadrúgás gólja.

Leverkusen - Bayern
hatharom.com
1X2 + Mindkét csapat lő gólt - vendég és igen
@3.00
Fogadási határidő: 20:45
[2719257] 2018-04-17 20:45:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx;