Tenisz

Jól fizet egy újabb Djokovics-blama - napi tippek a Monte Carlo Mastersre

  • Cesc18

Az egykori világelső, most 9. kiemelt Novak Djokovics hétfőn honfitársa, Dusan Lajovics ellen mutatkozik be Monte Carlóban, a szezon első salakos Mastersén. Nole Indian Wellsben és Miamiban sem tudott meccset nyerni, vajon megismétlődik vele ez a szégyen a hercegségben is?

Három mérkőzéssel már vasárnap megkezdődtek a főtáblás küzdelmek Monte Carlóban, többek között Fucsovics Márton is pályára lépett, ám sajnos nem jött össze neki a továbbjutás Daniil Medvedev ellen. Hétfőn már jóval szélesebb a kínálat, hiszen 11 összecsapás szerepel a tervezett programban. A legnagyobb érdeklődés a kétszeres bajnok Novak Djokovics bemutatkozását illeti, akivel legutóbb pályafutása elején (2006-ban) fordult elő, hogy Monte Carlóban ennyire korán ütőt kellett ragadnia. Jelenleg ugyanis csak a 13. a világranglistán, a tornán pedig a 9. kiemelt - az első 8 kiemelt a második körben csatlakozik be. Bár vélhetően Djokovicsot most az izgatja a legkevésbé, hogy nincs az erőnyerők között...

Nehéz torna elé néz az egykori világelső. - Fotó: ATP

Sokkal nagyobb problémák vannak a szerbbel, ugyan Melbourne-ben a visszatérése elfogadható volt, ám utána Indian Wellsben és Miamiban is csúnyán leszerepelt. Előbbi tornán Taro Daniel, majd Floridában Benoit Paire győzte le.

Djokovics ezt követően gyakorlatilag mindenkit elküldött a csapatából, beleértve Andre Agassit és Radek Stepaneket is, majd elkezdett újra együtt dolgozni azzal a Marian Vajdával, aki 2006 és 2017 között egyengette a szerb útját. 

Talán ez a visszatérés régi edzőjéhez jót tesz majd a játékának. Ami biztos, hogy nem egyik pillanatról a másikra lesz a topon, mert annál sokkal mélyebb gödörben van. Monte Carlo egy jó teszt lesz számára, ugyanakkor a sorsolása pokolian nehéz.

Fogadás a győztesre    
Novak Djokovics Dusan Lajovics
1.25 3.15

Ha azt nézzük, hogy egy Taro Danieltől ki tudott kapni, akkor Dusan Lajovics is okozhat gondot az egykori világelsőnek. Lajovics ráadásul jó passzban érkezett Monacóba, hiszen a torna előtt igen magabiztosan húzta be a Le Gosier Challengert. Vélhetően ennek az önbizalomfröccsnek köszönhetően vette annyira simán a Monte Carlo-i selejtezőt. Mindenféleképpen profitálhat abból, hogy két meccset már játszott a hercegségben, salakon pedig Dél-Amerikában is feltűnt Lajovics, míg honfitársának a tavalyi Roland Garros óta ez lesz az első tétmeccse szemcsés felületen. 

Sokaknak Monte Carlo hazai pálya, hiszen a hercegségben élnek, ilyen például Djokovics is, aki remek mérleggel áll ezen a Mastersen, ám két éve megesett már vele, hogy az első meccse után csomagolhatott. Akkor igen indiszponáltan játszott és három szettben kikapott Jiri Veselytől. Nagyon bizarr lenne, ha Nole zsinórban harmadik Mastersén is rögtön az elején kiesne, ám jelenlegi helyzetében kizárni sem lehet.

Novak Djokovics-Dusan Lajovics
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 21.5
@1.80
Fogadási határidő: hétfő, 13:40

 

Ami a többi mérkőzést illeti, kifejezetten izgalmasnak ígérkezik Denis Shapovalov és Stefanos Tsitsipas összecsapása. A két fiatal tehetség az Australian Open főtábláján találkozott először, akkor Shapovalov háromban megolotta, most viszont salakon inkább a görög a favorit. 

Nevek alapján a nap rangadójának számít Kei Nisikori és Tomás Berdych mérkőzése, ám benne van a pakliban, hogy egy rettentően gyenge színvonalú meccset hoznak össze. Nisikori Miamiban borzasztó sok hibával teniszezett, de még így sem merünk ellen fogadni, mert a cseh játékos is elég messze van a legjobbjától.