Bajnokok Ligája

BL-elődöntő kisokos, Liverpool-Real Madrid döntő kilátásban

Íme a legfrissebb infók, statisztikák és oddsok a finisbe érő legrangosabb európai sorozat háza tájáról.

Ahogy arról már pénteken a nyoni sorsolást követően sebtében beszámoltunk, összeállt a Bajnokok Ligája végső menetrendje. Az elődöntőkben a Bayern München a Real Madriddal, a Liverpool pedig az AS Roma csapatával mérheti össze tudását így biztosan lesz meglepetéscsapat a fináléban.

Papíron a kvartettből a Liverpoolnak van a legnagyobb esélye bekerülni a kijevi döntőbe ahol a továbbjutási oddsok alapján valószínűbb, hogy a Real Madriddal mérkőzhet meg.

Oddsok a továbbjutóra
Bayern München - Real Madrid 1.94 1.74
Liverpool - AS Roma 1.43 2.56

Bayern München vs Real Madrid (Április 25. szerda - Május 1. kedd)

Kétségkívül a nagyobb várakozás a Bayern-Realt övezi, hiszen a két együttes komoly múltra tekint vissza és persze nagyobb szurkolótáborral rendelkezik, mint a másik párosban szereplő klubok.

A történelem során eddig 24-szer néztek farkasszemet és hihetetlenül kiegyenlített az örökmérleg - 11 Bayern-siker (36 lőtt gól) és 11 Real-győzelem (37 lőtt gól). 

Az igazsághoz tartozik azonban, hogy az utóbbi időben jellemzően a blancók kerekedtek felül, hiszen legutóbbi öt meccsükön - a hosszabbításokat is beleszámítva - négyszer gyűrték le a bőrnadrágosokat. Ha azonban csak az elődöntőkre koncentrálunk, már fordul a kocka, mivel a Bayern négyszer míg a Real kétszer jutott tovább az egymás ellen lejátszottakból.

Érdemes lehet majd elgondolkozni a gólszerzőre való fogadáson, hiszen a királyi gárda gólfelelőse, CR7 hagyján, hogy bombaformában van, de a Bayern ellen különösen megy neki a BL-ben:

Cristiano Ronaldo a legutóbbi három meccsén hetet vágott a münchenieknek!

A bajorok mestere, Jupp Heynckes, aki mindkét csapattal elhódította már a serleget (Real 1998, Bayern 2013) a következőket mondta a sorsolás után. „Két olyan együttes találkozik majd egymással, melyek nagy múlttal rendelkeznek az európai és a világfociban is egyaránt. Nehéz a sorsolás, de nem jelenhetjük ki azt, hogy a Roma vagy a Liverpool csapatával jobban jártunk volna. Nem tartom szerencsétlennek a sorsolást.”

A madridiak részéről a klub irányításában tevékenykedő egykori csatár legenda, Emilio Butragueno szólalt meg. "Jó eredményt kell elérnünk Münchenben, de a sorozat ezen szakaszában lehetetlen, hogy ne szenvedj egy kicsit se. Ha ez kell ahhoz, hogy a döntőbe jussunk, ám legyen."

Liverpool vs Roma (Április 24. kedd - Május 2. szerda)

A kvartett két meglepetéscsapata eddig ötször találkozott tétmeccsen - két Liverpool-siker (5 lőtt gól), 2 remi és 1 Roma-siker (2 lőtt gól) a mérleg. A párharc legnagyobb figyelemmel kísért momentuma, hogy az idén elképesztő formában focizó, és minden sorozatot figyelembe véve már 40 gólnál járó Mo Szalah hazatér korábbi kenyéradójához, akivel 2017 nyarán váltak el útjaik. 

A Roma csapata első három kétmeccses formátumú párharcát megnyerte angol csapatok ellen, azóta viszont zsinórban hatszor maradt alul. A Liverpool statisztikája olasz klubokkal szemben a következő: 9 siker, 5 döntetlen és 11 vereség, oda-vissza vágós csatákból viszont hatból négyszer került ki győztesen.

A Pool német mestere, Jürgen Klopp a következőket mondta a sorsolás után. "Aki azt gondolja, hogy a legkönnyebb sorsolást kaptuk, az nagyon nincs képben és minden bizonnyal nem látta a Barcelona elleni meccseiket. A második találkozó különösen szenzációs volt, akár 4 vagy 5-0-ra is nyerhettek volna - teljesen lenyűgöztek."

A Roma sportigazgatója, Monchi az alábbiakat nyilatkozta. "Itt a tökéletes alkalom számunkra, hogy megtaláljuk az örömöt annyi év után. Persze nagyon nehéz lesz hiszen a Liverpool rendkívül erős csapat -  de csak magunkra és a Barca elleni sikerre kell gondolnunk."

Mit gondoltok a szorzókról?
Az elődöntők első mérkőzéseinek oddsai
Bayern München - Real Madrid 2.10 3.45 3.20
Liverpool - Roma 1.55 4.25 5.00
Ki nyeri az Bajnokok Ligáját?    
  sorsolás előtt sorsolás után
Real Madrid 2.55 2.90
Bayern München 2.95 3.15
Liverpool 4.10 3.20
Roma 11.00 9.25

Kattints a képre a játékért!