Német foci

Mire fogadjunk a Revierderbyn?

Ősszel a Schalke drámai meccsen 4-0-ás hátrányból jött vissza egálra, de ezúttal már a győzelem a célkitűzés - az érték viszont a gólokban lehet.

A Borussia Dortmund vasárnap délután a gelsenkircheni Veltins Arenában lép pályára a német klubfutball egyik legpatinásabb derbién. Az izgalom most még tovább fokozódik, hiszen őszi párharcukon - minden idők egyik legnagyobb Revierderbyén - 4-4-es pontosztozkodás született.

Naldo és társai novemberben a szezon legnagyobb visszakapaszkodását mutatták be. fotó: Schalke Instagram

1x2    
Schalke Döntetlen Dortmund
2.61 3.15 2.61

A Darazsak ezúttal sem számíthatnak diadalmenetre, hiszen ősi ellenségük jelenleg előttük áll a tabellán is - igaz ha elhozzák a három pontot akkor visszaelőzik a királykékeket. Peter Stöger első bajnoki veresége a der Klassikeren elszenvedett megalázó 6-0 volt a csapat élén, szerencséjükre ettől még nem kerültek hullámvölgybe.

Ami szembetűnő, hogy idegenben kevésbé megy nekik mint az eszméletlen hangulatú Signal-Iduna Parkban, mivel legutóbbi öt tétmeccsükön csak egyetlen győzelem jött össze - egy nem túl meggyőző 1-0 a Gladbach ellen.

A keret persze bombaerős, a Chelsea-kölcsön, Michy Batshuayi továbbra is remekül játszik, sőt a napokban azt nyilatkozta, hogy mindig is a Dortmund volt az álma. A múlthéten negyedik találatát szerző USA válogatott Pulisic és a hosszú sérülésből teljesen kigyógyult Reus biztosan pályán lesz - a vb-győzelmet érő találatot összehozó duó, Götze és Schürrle kezdése egyelőre kérdéses.

[2544178] 2018-04-15 15:30:00 Schalke 04 - Borussia Dortmundx

A várható kezdőket illetőn a vasárnapi párharc házigazdájánál két fontosabb hiányzó is lesz - a 3-2-es Hamburg elleni blama során elvesztették szerb válogatott védőjüket, Matija Nastasic-ot és Abdul Rahman Baba sem épült még fel sérüléséből. A Dortmndnál a hosszú kényszerpihenőn lévő Durm és Rode mellett Guerreiro és Kagawa nem léphet pályára.

A hazaiak mestere, Domenico Tedesco a következőket mondta a - minden sorozatot figyelembe véve - 152. derbi előtt. "Ez a párharc két olyan csapatról szól, akik nem akarnak mást csakis győzni. Szenvedélyre van szükségünk, de tiszta fejekre is. A Hamburg elleni vereség megmutatta, hogy a 99% nem elég. Az abszolút legjobbunkat kell nyújtanunk minden meccsen.

Magabiztosan kell játszanunk, hogy a találkozó után elmondhassuk, hogy tényleg mindent megtettünk a pályán.

- mondta a fiatal tréner.

[2544178] 2018-04-15 15:30:00 Schalke 04 - Borussia Dortmundx;5

Őszi meccsük az utóbbi évek legsimábbjaként indult, hiszen a fekete-sárgák a félidőre már 4-0-ra vezettek a Signal-Iduna Parkban. Kevesen gondolták, hogy Tedesco fiainak lehet még visszaút a meccsbe, de végül a második játékrészben 25 perc alatt négyet vágva a szezon egyik legjobb meccsén ikszre mentették a derbit. Utóbbi öt egymás elleni meccsük amúgy is rendkívül kiegyenlített hiszen négy döntetlen mellett egy 3-2-es Dortmund siker született.

Fogadási szempontból nem túl egyszerű meccs, és a formák valamint az előző eredmények alapján alapján abszolút háromesélyesnek ígérkezik. Nem véletlen, hogy a bukik is teljesen egálra lőtték be az oddsokat.

A Revierderbyre mint láthattuk, a Dortmund érkezik jobb lélektannal, hiszen győzelemmel javították ki a Bayern elleni csúfos vereséget, míg a Schalke a kiesés elől menekülő Hamburgtól kapott ki. Az őszi odavágón látottak és az általában gólgazdag végeredmény miatt jó esély van rá, hogy a kezdőrúgást követően egyből egymásnak esnek a felek, ezért a kimenetel helyett a találatokra fogadunk és az alábbi tippeket ajánljuk.
 

  • Első félidő - mindkét csapat szerez gólt - igen @3.70​    
     
  • Mindkét csapat szerez gólt + gólszám 2.5 - igen és több @2.00    
     
[2544178] 2018-04-15 15:30:00 Schalke 04 - Borussia Dortmundx;