NBA

Hogyan kezdi az első kört a Király? - tippek az NBA-rájátszásra

LeBron James megkezdi újabb hadjáratát zsinórban a nyolcadik nagydöntője felé - az első akadály az Indiana Pacers.

Szombaton a hosszú alapszakasz után végre kezdetét vette a 2017/18-as NBA kiírás utószezonja. LeBron jellemzően magasabb fokozatba kapcsol a playoffra és magyar idő szerint 21:30-kor társaival ők is megkezdik a rájátszást mégpedig a szezon egyik meglepetéscsapata, az Indiana Pacers ellen. A párosítás abszolút last minute alakult ki, miután a Cavs az utolsó meccsén kikapott a Knicks-től és így a negyedik helyen végzett keleten.

Fogadás a győztesre    
Cleveland Indiana
1.30 3.05
Fogadási határidő: 21:30

A négy győzelemig tartó párharc a tavalyi szezon visszavágója, hiszen akkor is a legjobb 16 között találkoztak a felek és LeBronék 4-0-al söpörték ki az Indianát - igaz az össz különbség csupán 16 pont volt. A Király az utóbbi hét szezonból ötödször találja szembe magát a Pacersszel és eddig mindig sikeresen vette az akadályt.

Oladipo vs James. foto: nba.com

James mutatói magukért beszélnek. Zsinórban hétszer vezette csapatait (Miami, Cleveland) az NBA nagydöntőjébe és

sorozatban 21 első körös meccset nyert meg - egészen 2012-ig kell visszamenni az időben, hogy vereségre leljünk.

Ami a legmegdöbbentőbb, hogy a 33 éves játékos idén jobban mutat mint valaha, ráadásul kora ellenére mind a 82 meccsen pályára lépett, sőt vezeti a csapatot a lejátszott percek tekintetében. Idén átlagban 27.5 pontot szórt (3. a ligában), 9.1 asszisztot adott (2. a ligában) és 8.6 lepattanót szedett le (15. a ligában) meccsenként.

James remekelése ellenére a csapat egy rendkívül hullámzó időszakon van túl és ami a legaggasztóbb lehet számukra, hogy övék a liga második leggyengébb védelme (csak a Suns-é volt rosszabb). Plusz lélektanilag elég jól áll vasárnapi ellenfelük, hiszen az idei kiírásban eddig négyből háromszor megverték őket, bár ugye mint tudjuk, a rájátszás az más kávéház.

A Pacers legjobbja, a szezon legtöbbet fejlődött játékosa címre joggal esélyes Victor Oladipo a következőket mondta a sajtónak. "Egyszerű a képlet, úgy kell pályára lépnünk, hogy nagyon magas színvonalon játszunk. Nem lesz egyszerű, de az alapszakasz sem volt egyszerű. A helyes mentalitással kell kiállnunk és megpróbálni nyerni - ezt kell tennünk.

Megpróbáljuk szorossá tenni a párharcot és jól szórakozni - meg persze nyerni.

A Cleveland otthonában, a Quicken Loan Arenában nem megy túl jól az Indianának, hiszen minden meccset figyelembe véve az utóbbi 11-ből 10-et elbuktak. Külön érdekesség, hogy egykori legjobbjuk, George Hill, aki négy playoffba vezette csapatát most hajdani társaival nézhet farkasszemet. Tapasztalat téren azonban szerencséjükre nincs hiány, hiszen a nem rookie játékosok közül 13-ből 12-en szerepeltek már a rájátszásban.

Cleveland - Indiana
hatharom.com
A MÉRKŐZÉS GYŐZTESE + PONTSZÁM 210,5​ - hazai és több
@2.20
Fogadási határidő: