Forma-1

Kettős Ferrari-siker kinézőben - tippek a Kínai Nagydíjra

Vasárnap a Kínai Nagydíjjal folytatódik a 2018-as Forma-1-es szezon.

Bahreinből Sanghajba tette át a székhelyét a száguldó cirkusz, vasárnap a 15. Kínai Nagydíjra kerül sor. Azt nem lehet mondani, hogy ez lenne a Forma-1 Mekkája, ám az utóbbi években már egyre komolyabb érdeklődést mutattak a kínai szurkolók és a lelátókat sem iskolásokkal kell megtölteni. A szezon eddigi két futama inkább a taktikázásról és a vonatozásról szólt, most viszont végre előzéseket is láthatunk majd, köszönhetően a versenynaptár egyik, hanem a leghosszabb egyenesének.

Kínában is Vettel lesz a leggyorsabb? - Fotó: Twitter

A Ferrari a Bahreinben mutatott meggyőző formáját átmentette Kínába is és Sebastian Vettel révén 2011 után ismét megszerezte a pole-t a sanghaji pályán. Hét éves Mercedes-dominanciát sikerült megtörniük a maranellóiaknak, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen közel fél másodperccel voltak gyorsabbak a mezőnynél. Kimi Raikkönen ugyancsak nagy kört rakott össze az időmérőn, míg az ezüstnyílnál Valtteri Bottas is gyorsabb volt a címvédő Lewis Hamiltonnál. Innen ugyan még simán lehet esélye a Mercedesnek a győzelemre, ám a rajt egy túlélés lesz számukra. Az utánuk lévő sorból ugyanis Max Verstappen és Daniel Ricciardo az ultra lágyakkal indul, míg Hamiltonék a lággyal, tehát két keverék különbség is lesz a Bikák javára. A Red Bullnak egyértelműen a rajt és az azt követő néhány kör lesz a kulcs a dobogót illetően. Verstappent és Ricciardót pedig nem olyan fából faragták, akik a szomszédba mennének egy kis bátorság fröccsért. Az már csak hab a tortán, hogy a célegyenes után a versenynaptár egyik legbrutálisabb kanyarkombinációja jön.

Nagyon érdekes rajt elé nézünk, sem a Ferrari, sem a Mercedes részéről a hibázás nem fér bele.

Természetesen kényelemsebben a ferrarisok várják a rajtot az első sorból, a németnek ráadásul Kimi ott lesz hátvédként, szóval ez a verseny erősen Vettelnek áll, aki a pole-ból egyébként is remekül szokta menedzselni a futamokat. Ettől függetlenül nehéz jósolni, hiszen vasárnapra jóval melegebb időt jósolnak, amiben akár még a Mercedes is feltámadhat. De a legrizikósabb faktor a két Red Bull. 

Ki nyeri a Kínai Nagydíjat?
   
Sebastian Vettel 1.50
Lewis Hamilton 4.40
Kimi Raikkönen 7.25
Valtteri Bottas 12.50
Max Verstappen 24.00
Daniel Ricciardo 41.00

Hasonlóan izgalmas csata várható a nagy trió mögötti középmezőnyben is. A Renault továbbra is nagyon erősnek tűnik, Nico Hülkenberg és Carlos Sainz egyaránt bejutott a Q3-ba, vagyis a top 10-ből várják a rajtot, a Bikákhoz hasonlóan ultra lágy gumikkal. Szintén számolni kell a Haas Ferrarival, kisebb meglepetésre nem a nagy formában lévő Kevin Magnussen, hanem Romain Grosjean jutott be a Q3-ba. Ugyanakkor a 10. és 11. helyről várják a rajtot, Magnussennek pedig lehetősége van a gumikkal okoskodni. A Force India is feltámadni látszik, a Bahreinben parádézó Torro Rosso viszont ezúttal csak a mezőny utolsó harmadából száll harcba. 

Fogadás szempontjából Magnussenre vetődünk rá, akit underdognak hoztak ki csapattársával, Grosjeannal szemben. Ahogyan fentebb említettük, mi több lehetőséget látunk a dánban. Ráadásul egy ilyen trükkös rajtnál a francia hamarabb keveredik bajba, mint Magnussen. 

Kevin Magnussen-Romain Grosjean
hatharom.com
Magnussen végez előrébb
@1.95
Fogadási határidő: vasárnap, 08:10

Ezen kívül 1.50-ért fogadható, hogy nem szerez mindkét Force India pontot. Tavaly ennek az ellentétével rongyosra kereshettük magunkat a szezonban, azonban idénre sokat változtattak a konstrukción, ami még messze nem tökéletes. A Haas és a Reanult talán előttük jár, de a McLaren is rendre delegál egy pilótát a top 10-be. Ha elöl nem rendez roncsderbit a Red Bull, akkor csak négy pontszerző hely kiadó a középmezőnynek, az erre pályázó pilóták száma viszont 8-10. 

  • Mindkét autó pontszerző helyen végez - Force India? Nem @ 1.50

 

A játékban való részvételhez kattints a képre.