Sportfogadás

Focival és kézilabdával kaszálnánk - hétvégi magyar tippek

A hétvége legnagyobb profittal kecsegtető magyar vonatkozású eseményeit keresed? Itt találod!

Újabb győzelmet arathat a fehérvári csapat. - Fotó: vidi.hu

Mezőkövesd-Videoton
Tipp: Videoton
Odds:
 1.55 @ Tippmixpro

A Puskás Akadémia elleni remit követően formába lendült a Videoton, hiszen pár nap leforgása alatt az Újpestet 3-0-ra, míg a Honvédot, idegenben, 4-1-re győzte le. Az utóbbi sikernek köszönhetően a piros-kékek pontszámban beérték a Ferencvárost.

Marko Nikolics együttesére egyébként sem lehet panasz tavasszal, hiszen a hat lejátszott bajnokija közül ötöt is megnyert. A Mezőkövesd viszont kezd visszaesni, hiszen a parádés 2018-as évkezdést követően az utóbbi két találkozóját elbukta. A Fradi elleni vereség még megbocsájtható, azonban a Paks elleni hazai zakóra nincs mentség.

A felek az idei szezonban kétszer találkoztak, s mindkétszer simán nyert a Videoton, augusztusban 2-0-ra Borsodban, majd novemberben 4-0-ra Felcsúton. Ha ekkora különbség ezúttal nem is alakul ki, véleményünk szerint a minden téren jobb Vidi harmadjára is legyőzi a matyóföldieket, s nyomást helyez a Ferencvárosra.

Érd-Dunaújváros
Tipp: Érd
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

Tulajdonképpen a bronzcsatát rendezik meg a női kézilabda NB I-ben szombaton, Érden, ahova a Dunaújváros látogat. A hazaiak ugyanis perpillanat a harmadik helyet foglalják el, s három pont az előnyük a negyedik pozícióban lévő újvárosiakkal szemben.

Amennyiben nyerni tud az Érd, akkor borítékolható, hogy Szabó Edina csapata kaparintja meg a bronzérmet, viszont például vendégsiker esetén szoros hajrá várható. Ugyanakkor szerintünk már szombaton eldől a harmadik hely sorsa, hiszen az előjelek az érdiek felé billentik a mérleg nyelvét.

A narancsmezesek ugyanis egy sikeres Magyar Kupa-négyesdöntőt követően - 53. percben még döntetlent mutatott az eredmény jelző a Győr elleni fináléban - Debrecenben tudott nyerni az Érd, vagyis jó formában vannak a hazaiak. A vendégekre sem lehet panasz ugyanakkor mostanság, igaz, még az ETO-t is megszorították, ugyanakkor az újvárosiaknak nagyon megy az érdiek ellen. A felek utolsó öt tétmeccsét - tavaly négyszer találkoztak a két bajnokin kívül az EHF-Kupában - rendre Szabó Edináék nyerték, novemberben négy találattal bizonyultak jobbnak idegenben.

Mindezek után, továbbá figyelembe véve azon tényeket, hogy az Érd lesz a pályaválasztó, s erősebb játékoskerettel rendelkezik, úgy véljük, hogy hazai siker születik a bronzcsatán.

MTK-Kecskemét
Tipp: MTK
Odds:
1.25 @ Tippmixpro

Szelvényünk harmadik mérkőzése szintén a hétvégi NB I-es női kézilabda-bajnokságból került ki, avagy az MTK-Kecskemét kiesési rangadóra fogadunk.

Mindkét csapatnak 7 pontja van, vagyis mind a két fél 3 egységgel előzi meg a már kieső pozícióban álló Békéscsabát. Mindennek köszönhetően amelyik fél nyerni tud szombaton, az borítékolható, hogy a következő szezont is az élvonalban kezdi meg.

Szerintünk ez a fél az MTK lesz, még úgy is, hogy ősszel a Kecskemét hazai pályán legyőzte a fővárosiakat. Ugyanakkor Golovin Vlagyimir együttese jobb játékosokból áll, hazai pályán pedig bárkire veszélyes, hiszen a Budaörs, a Kisvárda, de még a Dunaújváros is pontokat hullajtott a Népfürdő utcában. Ezzel szemben a Kecskemét ezidáig mindössze 1 pontot termelt idegenben, azt is az utolsó Vasas otthonában, ráadásul legutóbbi házon kívül meccsén a már említett Békéscsaba otthonában sikerült kikapnia Marosán Györgyéknek.

Apropó Marosán, a vendégek mestere úgy fogalmazott a mérkőzés előtt, hogy ugyan természetesen nyerni szeretnének, de számukra már az is fegyvertény lenne, ha színvonalas mérkőzésre kényszerítenék az MTK-t. Mindezeket követően nem kérdés, hogy kire fogadunk ezen a roppant fontos találkozón.

hatharom.com
Mezőkövesd-Videoton Videoton
Érd-Dunaújváros Érd
MTK-Kecskemét MTK
@2.52
Fogadási határidő: 17:00