Angol foci

A Chelsea és a MU nem akarta a videóbírót, mi igen - Guardiola

Elhalasztásra került Angliában a VAR bevezetése a bajnoki mérkőzéseken. A klubok döntöttek.

Pénteken Londonban a Premier League elöljárói megtartották a szavazást a videóbíró bevezetéséről. Noha az idei szezonban az FA Kupában sikerrel tesztelték a rendszert, a klubok végül elutasították, hogy a 2018/19-es évben az angol élvonalban is a mérkőzések része legyen.

Fotó: OneFootball

A jelentés szerint a klubok további tesztelésre kérték a Premier League vezetőit, ugyanis a videóbíróval kapcsolatban számtalan probléma merült fel mindenhol, ahol rendszeresen alkalmazzák. A PL-csapatok vezetői szerint elsősorban azzal van probléma, hogy az ítéletek lassan születnek meg és kommunikációs nehézségek léptek fel a résztvevők között, ami kedvezőtlenül hat a játék ritmusára.

Noha azt nem hozták nyilvánosságra, hogy mely csapat vezetői hogyan szavaztak és azt sem lehet tudni, milyen arányban történt az elutasítás, Pep Guardiola sokatmondóan csupán annyit fűzött hozzá a történtekhez, hogy biztos benne, hogy a Manchester Citynél a videóbíró bevezetésére szavaztak, ugyanakkor a MU-nál és a Chelsea-nél valamiért ellenezték azt. 

"Előbb-utóbb mindenhol bevezetik majd, mert a játékvezetőknek szükségük van a segítségre. A játék felgyorsult, egyre nehezebb a bírók dolga, így segíteni kell a munkájukat. Példának okáért ott van a Real Madrid tizenegyese, amelyről még a visszajátszások után sem tudjuk eldönteni, hogy büntető volt-e" - nyilatkozta Pep.

237903
TeamTalk