Angol foci

Ötszereplős mini-vb lesz az utolsó néhány angol forduló

  • varin

Kettő elhullik, három megmenekül. Szenzációs lesz idén is a Premier League végjátéka.

Idén is beigazolódni látszik az angol élvonal egyik alaptörvénye, vagyis az igazi izgalmak a hátsó szekcióban esedékesek, nem az élbolyban. A West Bromwich Albion idén "kimagaslik" a leggyengébbek táborából, így velük igazából már nem érdemes foglalkozni, vagyis lényegében öt csapat harcol azért, hogy a szezon végén a 18-as és a 19-es szám ne az ő nevük mellett legyen.

Öt fordulóval (egyeseknek hat) a vége előtt annyi bizonyosan kijelenthető, idén szó sincs 40 pontos biztonsági határról, a megváltást jelentő bennmaradást körülbelül 36-37 egységnél húzzák majd meg. Már tavaly is igen alacsonyan volt a vonal, hiszen akkor 35 ponttal lehetett bennmaradni, ám akkor azért, mert három csapat egyértelműen gyengébb volt, mint a többi, míg idén hihetetlenül szoros a hátsó régió.

  Kiesik Nem esik ki
West Bromwich 1.000 201.00
Stoke City 1.20 4.50
Southampton 1.90 1.90
Huddersfield 2.37 1.57
Swansea 7.00 1.11
Crystal Palace 9.00 1.071

Az oddsok alapján a Stoke City helyzete a legaggasztóbb, ráadásul pechükre az utolsó két fordulóban esedékes két kiesési rangadó, a Swansea, valamint a Palace ellen, ám könnyen elképzelhető, hogy a következő három fordulóban annyira leszakadnak, hogy már számolgatni sem lesz értelme. Hétvégén Paul Lambert csapata a West Ham vendége lesz, ahol őrült módon kell támadniuk, hiszen az egy pont sem jelent üdvösséget, nemhogy egy esetleges vereség. A City január 20-a óta nem nyert mérkőzést, és bizony a Sky Sports szakértői már el is temették őket. Alighanem joggal.

A Southampton kiesése igazi "bravúr" lenne, de úgy tűnik, a csapat nem élheti túl örökké legjobbjai kiárusítását. A Szentek mellett szól ugyan, hogy hat mérkőzés vár még rájuk, de a lista igencsak veretes, hiszen a Chelsea, a Leicester, az Everton és a Manchester City is jön még a piros-fehéreknek, ráadásul a két sztárcsapattal és a Bournemouth-szal játszanak csak hazai pályán. Szakértők szerint ha azt a Sotont látjuk az év további részében, amelyik 3-0-ra kikapott a WHU-tól, akkor búcsúzunk tőlük, de ha képesek állandósítani az Emirates-ben látott teljesítményüket, még van esélyük.

Van Dijk eladása sokba kerülhet a Sotonnak

A St. Mary's-ben leginkább a Huddersfield botlásában reménykednek, amely csapat sorsa a következő két hazai meccsen el is dől. Ha az újonc nem tud értelmezhető mennyiségű pontot szerezni a Watford és az Everton ellen, akkor annak búcsú lesz a vége, hiszen a Chelsea, a Manchester City és az Arsenal ellen aligha fiesztáznak majd. Nem nagy bátorság megjósolni, hogy vagy a Soton vagy a Huddersfield búcsúzik.

Carlos Carvalhal nevét imába foglalják Walesben, úgy tűnik ugyanis, hogy a portugál tréner megmentette a Hattyúkat. 32 pontjuk mellé még 4-5 kellene a biztonsághoz, márpedig fogadják még a Southamptont, az Evertont, a Stoke-ot és mennek a Bournemouth-hoz. Mindezek ismeretében óriási bravúr lenne, ha a csodálatos tavasz után mégis kiesne a City.

Nagyon sok sérült, de jó sorsolás - így várja a Crystal Palace a következő meccseket. Hodgson csapatának következik a Brighton, a Watford, a Leicester, a Stoke és a WBA. Ez legalább 6-7 pont, amivel gond már nem lehet.

Úgy tűnik tehát, hogy a kiesés ellen vívott harc a Southampton és a Huddersfield csapata között dől el, de ha nagyon kipukkad valamelyik underdog, akár még meglepetés is érhet minket. Véleményem szerint 2.37-ért nem rossz opció, hogy inkább a Terrierektől köszönünk el, a Szentek ugyanis sokkal jobb és rutinosabb kerettel is rendelkeznek.

237903