La Liga

Erre a szorzóra érdemes lecsapni a Barcelona - Valencián!

A sokkoló BL-búcsú után a Barcelonára rangadó vár a bajnokságban, hiszen a Valencia látogat a Nou Campba.

Az egész futballvilágot megdöbbentette, hogy a Barcelona képest volt háromgólos előnyből kiesni a Bajnokok Ligájában a Roma ellenében. Az olasz együttes azonban teljesen megérdemelten aratott 3-0-s sikert az Olimpicóban, a Barcelonára pedig szinte rá sem lehetett ismerni, a gyenge teljesítményt pedig nemzetközi szinten büntetni szokták.

Nem vitás, hogy sokként érte a csapatot a korai búcsú, így nem kérdés, hogy néhány nap leforgása alatt mennyire sikerült kitisztulnia a fejeknek. A bukik mindenesetre nem agyalták túl a szorzókat, a Barca átlagosan 1.30-as értékén fogadható, míg a Valencia győzelme 8-9-szeres pénzt fizet.

1x2    
Barcelona Döntetlen Valencia
1.28 5.50 8.50

Azt azonban nem árt megjegyezni, hogy a Valencia jelenleg a legjobb formában lévő csapatnak számít a La Ligában. A Denevérek szép csendben kiheverték a január végi, február eleji hullámvölgyet és a legutóbbi kilenc fordulóban nyolc győzelmet arattak egy döntetlen kíséretében. Ennek köszönhetően vissza is előzték a Real Madridot a tabellán és jelenleg a harmadik helyről várják a listavezető elleni rangadót.

Valencia#esp-valencia#5

31 forduló telt el a La Ligából, ám a Barcelona még mindig veretlennek mondhatja magát. Hét körrel a vége előtt Messiék előnye 11 pont az Atlético Madriddal szemben, így a bajnoki cím alighanem már zsebben lehet. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy katalánok le tudják e hozni úgy a bajnoki szezont, hogy egyetlen meccset sem buknak el.

A hátralévő fordulókban a Valencia (o), a Celta (i), a Real Madrid (o), a Villarreal (o) és a Sociedad (o) ellen is pályára kell még lépnie a Blaugranának, vagyis bőven leselkedik még veszély a veretlenül leszállított szezonra.

Elvileg komoly hiányzó egyik oldalon sem lesz majd, kivéve Ivan Rakitic, aki kezét törte a Roma elleni találkozón, így nem került a keretbe.

valenciafc.com

Mire érdemes fogadni?

Nem zárhatjuk ki, hogy a római pofon után a Barcelona dühből kitömi a Valenciát. Gyakran reagálnak így topcsapatok egy őket ért váratlan pofon után, azonban véleményünk szerint ezúttal nem annyira valószínű ez a forgatókönyv.

A katalán csapatból ugyanis hiányzott a tűz, amire Ernesto Valverde bénázása csak még inkább rájátszott. A búcsú után az öltöző néhány szereplője már a jövőjét tervezi - Iniesta például a nyáron távozhat -, és bár profi játékosokként nyilván már a Valenciára kell koncentrálniuk, közel sem kerek most a történet a Nou Campban.

A Valenciának pedig nincs veszítenivalója. Az idei szezonban már kétszer kikapott a Barcelonától és egy döntetlent összehozott hazai pályán, mindenki tisztában van vele, hogy nem ők az esélyesek.

A teher nélküli futball viszont most kifizetődő lehet, hiszen a másik oldalon pont az ellenkező a helyzet, csalódottságból újra nyomás alá kerülnek a játékosok.

Szerintünk benne lehet egy szoros eredmény ebben a mérkőzésben, éppen ezért a vendégekre kínált hendikepekkel érdemes szerintük próbálkozni.

 

  • Hendikep 0:2 Valencia @1.90     
     
  • Valencia +1,75 AH@1.87
     
  • Valencia +2 AH@1.60

 

[2580859] 2018-04-14 16:15:00 Barcelona - Valenciax;5
[2580859] 2018-04-14 16:15:00 Barcelona - Valenciax;