Német foci

Bejelentették a Bayern új edzőjét

  • gb1

Vége a találgatásoknak, az exbőrnadrágos Eintracht Frankfurt mester, Niko Kovac veszi át nyártól a csapatot.

fotó: Spotbuzzer
A Bayern München sportigazgatója péntek kora délután eloszlatta a kételyeket, miután a sportsajtó a héten ismét találgatásokkal volt teli Jupp Heynckes utódjával kapcsolatban. Niko Kovac hivatalosan július elsején veszi át az irányítást, mégpedig egy három éves szerződés keretében.

A 46 éves horvát szakember 2016 márciusa óta irányította az Eintracht Frankfurtot és megmentette az együttest a kieséstől. A következő szezonban stabil középcsapatot épített és szépen meneteltek vele a Sasok, valamint bevezette őket a Német Kupa döntőjébe is. Az idei kiírásban még előrébb léptek és jelenleg az ötödik, Európa Ligát érő helyen tanyáznak.

A bajorok sportigazgatója, Hasan Salihamidzic a következőket mondta a hivatalos sajtótájékoztatón.

Niko fantasztikus munkát végzett, rendkívül nehéz helyzetben vette át a csapatot (Frankfurt) és immár az EL-ért küzdenek. Ráadásul nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, hiszen kivezette Horvátországot a vb-re.

Az elismerésre méltó eredményei mellett a Bayern azon kívánsága is teljesült, hogy német ajkú vezetőedző váltsa a 72 éves Heynckes-t. Niko horvát válogatott volt ugyan, de Berlinben született és többek közt a bőrnadrágosok játékosa is volt 2001-2003 között. Ebben a periódusban a klub jelenlegi sportigazgatójának, Salihamidzic-nak a csapattársa volt.

"Mivel Niko játszott a Bayernben ezért ismeri a vezetőséget, a struktúrát és a vénájában van a klub DNS-e. Meggyőződésünk, hogy ő a megfelelő edző a csapat számára. Ráadásul több párhuzamot is tudunk vonni közte és Heynckes közt." - zárta gondolatait Salihamidzic.

Szerintetek Kovac a megfelelő ember a német rekordbajnok élére?

[2544174] 2018-04-14 18:30:00 Bayern München - Mönchengladbachx;