Kézilabda MK

Az érték egyértelműen a Szeged szorzójában van

Hétvégén Debrecenben rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. Papíron a címvédő Veszprém a favorit, ám egyáltalán nem biztos, hogy jól vannak belőve az oddsok.

Szombat és vasárnap Debrecenben, semleges helyszínen rendezik meg a férfi kézilabda Magyar Kupát, amely a Veszprém, a Szeged, a Balatonfüred és a Csurgó részvételével zajlik majd.

Az elődöntőben a címvédő bakonyiak a Balatonfüreddel, a Szeged pedig a Csurgóval találkozik, így ha nem történik valami extra, akkor a két BL-csapatunk csap majd össze az aranyéremért. A verseny lebonyolítása szombat-vasárnap ritmusban zajlik majd, vagyis két nap alatt kétszer kell a csapatoknak a legjobbjukat nyújtani.

A Tippmixpron fogadhatunk a kupagyőztes kilétére, az állami iroda szerint a favorit a Veszprém, amelyre 1.55-ös oddson lehet fogadni, míg a Szeged végső sikere 2.20-as szorzóval kecsegtet.

Véleményünk szerint ez most picit el lett mérve, hiszen semleges pályán mi több esélyt adnánk a Szegednek.

Ne feledjük, a két sztárcsapat bő egy hónapja Veszprémben adott randevút egymásnak és a MOL-Pick Szeged hosszú idő után nyerni tudott a királynék városában.

A tavalyi MK-döntő is nüanszokon múlt, emlékezhetünk rá, hogy a Veszprém egy új szabálynak köszönhetően időntúli hetessel nyerte meg a finálét.

A jelenetet 1:40:45-től láthatjátok

Ne feledjük azt sem, hogy a Bajnokok Ligája-búcsú elsősorban a Veszprémet érintette érzékenyen, hiszen a Szeged Kiel elleni kiesése azért benne volt a pakliban, ellenben a "sehol nem jegyzett" Skjern ellen a Veszprémnek kötelező lett volna továbblépnie.

A kudarc miatt már a jövő csapatát építik a bajnoknál, több játékos is távozik az idény végén, miközben a vezetőség a minimálbérre csökkentette a keret tagjainak fizetését.

Összességében most a Szeged előtt komoly esély áll, hiszen semleges helyszínen, egy nem éppen jó passzban lévő Veszprém ellen megszerezheti a kupát.
 

Edzői nyilatkozatok:

Ljubomir Vranjes: "Remélem, hogy egy jó élmény lesz a hétvége, hiszen sosem jártam Debrecenben. Mi a Balatonfüred ellen játszunk először, erre készülünk természetesen. Idén már két nagyon jó meccset játszottunk velük, és remélem, hogy a harmadik is lesz olyan jó, hogy bejussunk a döntőbe. Ott pedig vagy a Csurgó, vagy a Szeged vár ránk. Azt gondolom, hogy a Szeged a favorit. Minden csapatot figyelemmel követünk, és készülünk. Meglátjuk, hogy mi lesz. Nagyon várjuk, hogy megérkezzünk, és megnyerjük a Kupát." (veszpremhandball.hu)

Juan Carlos Pastor: "A hét fontos feladata az volt, hogy akik visszatértek a válogatottól, gyorsan felvegyék a ritmust. Szerdán már minden rendben volt, nagyon szépen és hatékonyan dolgozott a csapat. Az mindenképpen pluszt ad nekünk, hogy tudtunk Veszprémben nyerni, ebből lehet erőt meríteni. Kiváló csapat az ellenfelünk, igazán már egyik fél sem tudja a másikat meglepni, de biztos, hogy lesznek új taktikai elemek mindkét oldalon. Nagy és komoly csata vár ránk." (pickhandball.hu)

A Veszprém - Szeged párharc utolsó öt mérkőzése
10.03.18 NBI Veszprém Szeged 31 : 32
21.10.17 NBI Szeged Veszprém 21 : 30
24.05.17 NBI Szeged Veszprém 30 : 27
20.05.17 NBI Veszprém Szeged 23 : 17
15.04.17 Magyar Kupa Veszprém Szeged 23 : 22
Ki nyeri a Magyar Kupát?    
Veszprém 1.55
Szeged 2.20
Balatonfüred 50.00
Csurgó 50.00