Európa Liga

A döntőig meg sem áll a Lipcse? Négyszerező ötletünk van a meccsre

Könnyen lehet, hogy magyar érdekeltség is lesz az EL-elődöntőben miután Gulácsiék előnnyel érkeznek Marseille-be.

Csütörtökön 21:05-kor válogatottunk hálóőre társaival Dél-Franciaországban lép pályára az Európa Liga negyeddöntőjének visszavágóján.

1x2    
Red Bull Leipzig Döntetlen Olympique de Marseille
2.25 3.50 2.85

A hazaiak a lipcsei kirándulás után egy 0-0-ás döntetlennel folytatták a Montpellier ellen, minden sorozatot figyelembe véve ezáltal négy győzelem, két döntetlen és két vereség a mérlegük legutóbbi nyolc meccsükön.

Két siker ezekből az EL-ben esett, hiszen az előző körben oda-vissza verték az Atletic Bilbaót. A spanyolok ellen 3-1-re diadalmaskodtak a Stade Velodromban, ami komoly önbizalmat adhat a hasonló játékerővel rendelkező Leipzig elleni összecsapásra. 

Hazai teljesítményük az EL-ben egészen parádés ezidáig - hat meccsből öt győzelem és egy döntetlen, és összesített kilenc lőtt góljukra ellenfeleik csak kettőt tudtak rámolni.

A csapat egyik nagy felfedezettje Lucas Ocampos - a 23 éves játékos már négy gólnál jár a kiírásban, amiből hármat a Velodrome-ban szerzett. Rudi García mesternek kisebb fejtörést okozhat a sérültek száma, hiszen a kezdő kapus Mandanda és alapember Rami biztosan nem lehet a pályán, de Thauvin és Rolando játéka is kérdéses.

[2736522] 2018-04-12 21:05:00 Marseille - RB Leipzigx

A RB Leipzig remek menetelést mutat be a klub történetének első indulásán. A Bundesligában előző idényben debütált együttes a ligában és nemzetközi szinten is remekel és hívja fel magára a figyelmet. 

Wernert és társait immár megismerte az egész világ, szurkolótáboruk pedig folyamatosan bővül. fotó: RB Leipzig Facebook

A visszavágót komoly előnnyel várják, hiszen bár az eredmény csak 1-0 lett a Red Bull Arenában, ám egy idegenbeli gólt ha bepréselnek akkor már hármat kéne kapniuk ahhoz, hogy kiessenek. Ez pedig egyáltalán nem tűnik lehetetlen küldetésnek, mivel Ralph Hassenhüttl fiai

a tétmeccseiket tekintve legutóbbi nyolc idegenbeli meccsükön hétszer minimum egyet termeltek.

Az EL-miatt hétfőre tolt Bundesliga meccsükön ugyan 4-1-re verte otthon a Leverkusen, ám ebből messzemenő következtetéseket hiba lenne levonni, mivel a fejekben nyilván már a csütörtöki visszavágó motoszkált.

RB Leipzig#germany-rasenballsport_leipzig#5

Gulácsi a csúnya pofon után a következőket nyilatkozta. "Természetesen nehéz ezt megemészteni, főleg, hogy a Leverkusen ezáltal beelőzött minket a tabellán. Persze még van hátra öt bajnoki, szóval semmi nem dőlt el, úgyhogy fontos, hogy fókuszáltak maradjunk és megszerezzük a kellő mennyiségű pontot. Nehéz lesz, de megvan hozzá a kellő minőségünk.

Most már a lényeg, hogy kitisztítsuk a fejünket a csütörtöki meccs előtt és egy lényegesebben jobb teljesítménnyel rukkoljunk elő. Ezekért a meccseken dolgoztunk keményen egész évben.

A hétfői pofonnal a bikáknak hét meccses veretlenégi sorozata szakadt meg, ráadásul ötből négyszer sikerült gólt lőniük az Európa Liga túráikon, így a kisebb kisiklást inkább a nemzetközi sorozat miatti idegességnek tudhatjuk be.

 

  • 1X2 + Gólszám1,5 - Döntetlen és több @3.95   
     
  • T. Werner szerez gólt? Igen @2.50    

 

Szerinted mire mennek Gulácsiék?

 

[2736522] 2018-04-12 21:05:00 Marseille - RB Leipzigx;