Bajnokok Ligája

Egy-két-há...Vajon mennyit kap szerdán a Sevilla?

A Bayern München otthoni formája egészen félelmetes és most sem valószínű, hogy a bajor csapat visszafogja magát.

A hétvégén zsinórban hatodik Bundesliga címét besöprő Bayern szerda este a Sevillával csap össze a BL-negyeddöntő visszavágóján. A hazai csapat egyértelműen a favorit, de a Manchester United kiejtése, és az első meccsen nyújtott teljesítmény alapján az andalúz alakulatot sem szabad leírni.

1x2    
Bayern München Döntetlen Sevilla
1.22 6.00 10.50

Első blikkre ez maradt a legnyitottabb párharc a négy közül, hiszen a bajorok egy nem túl acélos játékkal kiharcolt egygólos előnyből várják csupán a folytatást. Múlt kedden Pablo Sarabia egy rontott ziccer után a második helyzeténél már nem hibázott és vezetéshez juttatta csapatát a Sanchez Pizjuanban, ám sokáig nem örülhettek, hiszen Ribery beadásába a szerencsétlenül belenyúló exCity-s Jesus Navas öngóljával hat perc múlva már 1-1 állt az eredményjelzőn. A Bayern a második félidőben már inkább emlékeztetett önmagára és egy újabb szerencsésen megpattanó Thiago fejessel végül 2-1-el zárták a spanyol kirándulást.

Zsebben a bajnoki cím, következhet a BL-győzelem? fotó: Bayern Facebook

Persze ez az idegenbeli eredmény aligha lehetne tökéletesebb Lewandowskiéknak, hiszen egy ikszel is lazán továbbjutnak, de a német mentalitást ismerve meg sem fordul a fejekben az erre játszás. Idegenben amúgy sem túl meggyőzőek általában, de otthon soha nem spórolnak a puskaporral.

A Bayernt kereken egy éve nem tudta senki legyőzni az Allianz Arenában, ez idő alatt 17 győzelmet és 2 döntetlent könyveltek el.

Temérdekszer ecseteltük már, hogy Jupp Heynckes visszatérése milyen azonnali hatást gyakorolt a bőrnadrágosokra és nagyon úgy tűnik, hogy nem fogytak még ki a szuflából. A múlt ugyan ellenük szól, hiszen 2013-as BL-győzelmük óta mindig spanyol csapat ellen estek el az egyenes kieséses szakaszban, de innét aligha lesz visszaút Sarabiáéknak. 

A hétvégi Augsburgi 4-1-es siker után újabb gólgazdag siker lehet kilátásban, hiszen legutóbbi hat otthoni meccsükön 24-et rámoltak (pedig közte van egy Hertha elleni 0-0 is).

A keretet tekintve biztos kihagyó lesz a sérült Coman és Neuer, Alaba és Vidal játéka pedig egyelőre kérdéses. Egy aggódni valója van még Heynckesnek, mégpedig, hogy 

Boateng, Lewandowski, Kimmich, Ribery, Rudy és Tolisso is egy sárgára van az egymeccses eltiltástól.

A cél természetesen nem lehet más, mint már az első félidőben eldönteni a találkozót és utána lehet "biztonságba helyezni" a veszélyeztetett játékosokat.

[2736498] 2018-04-11 20:45:00 Bayern München - Sevillax

A Sevilla közel sem zárt olyan sikeres hétvégét mint a Bayern, sőt...A megtáltosodott Celta Vigo 4-0-val gázolt át rajtuk és ezáltal csak a hetedik helyen tanyáznak a tabellán - igaz a nemzetközi kupaindulás még mindig realitás, mivel csak egy pontra vannak az EL-selejtezőt érő hatodik helytől. A kelták elleni zakó által már négy meccs óta nyeretlenek és a hírek alapján hiába juttatta csapatát a nyolc közé a télen érkezett Vincenzo Montella, úgy tűnik nyáron mégis új állás után nézhet.

Sevilla#esp-sevilla#5

Összességében idegenben nem teljesítettek túl rosszul, hiszen öt túrájukon egytől egyig bevették ellenfeleik hálóját - köztük kettőt lőve a Manchester Unitednek és a Liverpoolnak is. Szerdán sem kizárt, hogy újra feliratkoznak az eredményjelzőre és mivel a Bayern győzelmére elég nevetséges (ám reális) oddsot szabtak a bukik, a mindkét csapat lő gólt + hazai opciót favorizáljuk az összecsapáson.

Bayern - Sevilla
hatharom.com
1X2 + MINDKÉT CSAPAT SZEREZ GÓLT - Hazai és igen
@2.20
Fogadási határidő: 20:45
[2736498] 2018-04-11 20:45:00 Bayern München - Sevillax;