Bajnokok Ligája

Feláll-e a padlóról a City?

Nem elég, hogy az odavágót simán elbukták a manchesteriek, a hétvégén a bajnoki aranyat is kiénekelték a szájukból.

Feláll-e a padlóról a City? - Fotó: beinsports.com

Padlóra került az elmúlt héten a Manchester City együttese, hiszen nem elég, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének odavágóján megsemmisítő, 3-0-s vereséget szenvedett a Liverpool otthonában, szombaton újabb kínos pofonba nézett bele. Pep Guardiola együttese ugyanis nem tudta lezárni a Premier League-et, hiszen hiába vezetett csapata 2-0-ra a szünetben a városi rivális Manchester United ellen, mégis kikapott 3-2-re, vagyis továbbra sem mondhatja magát bajnoknak. Innen kellene felállnia a Citynek, s egy olyan meccset produkálnia, amivel ismét egyenesbe hozhatja szezonját.

1x2    
Manchester City Döntetlen Liverpool
1.45 4.60 5.75

Merthogy ilyen pazar évad után, ugye senki sem gondolta komolyan, hogy csak a második számú hazai kupasorozatot, és a PL-t nyeri meg a City úgy, hogy hónapok óta utcahosszal vezeti a bajnokságot? Igaz, nincs ebben semmi meglepő, csak szimplán beütött itt is a "Guardiola-effektus", azaz a katalán mester játékosai az év végére teljesen kiégtek.

Persze még meg lehet menteni a lehetetlent, hiszen kedden jön a visszavágó, ahol csodát tehetnek a manchesteriek, amiért igazából nem is kell a szomszédba menniük. Ugyanis Guardiola együttese volt idén idáig az egyetlen, amely képes volt úgy legyőzni Liverpoolt, hogy az elegendő volna a továbbjutáshoz kedden, hiszen ősszel 5-0-ra nyertek a hazaiak, igaz, a Vörösök a 37. perctől emberhátrányban futballoztak.

[2736500] 2018-04-10 20:45:00 Manchester City - Liverpoolx;5

Viszont nem mehetünk el azon tény mellett, hogy amíg a Liverpool félig-meddig tartalékosan játszott szombat ebédidőben gól nélküli remit az Everton otthonában, addig a City hazai pályán, gyakorlatilag a legerősebb csapatával kapott ki kétgólos előnyről a városi rivális United ellen. Mindez pedig egyértelműen a vendégek malmára hajtja a vizet, főleg úgy, hogy hiába vannak háromgólos előnyben Jürgen Kloppék, egyértelmű, hogy csak és kizárólag a hazai csapatnak van veszítenivalója kedden.

Az biztos, hogy az Égszínkékeknek tökéletes meccsre van szükségük, s a mérkőzés elejétől menniük kell előre, hiszen minimum háromszor be kell találniuk ahhoz, hogy egyáltalán megteremtsék maguknak az esélyt a továbbjutásra. Ugyanakkor, ha egyszer is hibáznak hátul, az már azt eredményezné, hogy legalább öt (!) gólt kellene szerzniük, ami ugye összejött a szezon elején, de jelenleg ez teljesen elképzelhetetlennek tűnik. Igaz, láttunk már csodákat, a Barcelona például tavaly nagyobb hátrányból ejtette ki a PSG-t, méghozzá úgy, hogy a 87. percben három gólra voltak a katalánok a továbbjutástól...

Borítékolható, hogy órási fölénye lesz a Citynek a meccsen, a vendégek csak a biztosra mennek majd, illetve kontrákra rendezkednek be, köszönhetően a szélvészgyors támadóiknak. Mindezzel a bukmékerek is tisztában vannak, hiszen az előjelek ellenére igen komoly favoritnak számít a manchesteri csapat, mivel a     a hazaiakra csak 1.45-szörös oddsot kínál, míg a döntetlenre 4.60-szoros, a vendégekre pedig 5.75-szörös pénzért fogadhatunk.

A gólok viszont tutinak tűnnek, mivel az oddsmesterek rengeteg találatot várnak, hiszen a 2,5-nél több találatra mindössze 1.35-szörös oddsot ajánlanak, de a legalább 4 gólra is, csak 1.85-szörös pénzt fizetnének ki. Arra sem ajánlanak sokat, ha mindkét csapat betalálna, mivel ez esetben a feltett tétünk mindössze 1.45-szörösét kapnánk vissza. Igaz, ez nem meglepő, mivel a nagy sztárok közül maximum Mohamed Szalah maradhat ki sérülés miatt.

[2736500] 2018-04-10 20:45:00 Manchester City - Liverpoolx;