NBA

Westbrookék győzelmi kényszerben, húzzunk hasznot belőle!

Megszorongatták a címvédőt, majd megszakították a Rockets 20 meccses hazai win streakjét. A Miami lehet a következő áldozat.

Hétfő este az Oklahoma City Thunder bebiztosíthatja a helyét a play-offban. A nyugati-konferencia hihetetlenül szoros lett idén és Billy Donovan csapata a negyedik és nyolcadik hely között bárhol kiköthet, sőt még a kiesésüket sem lehet kizárni. 

Fogadás a győztesre    
Miami Oklahoma City
2.15 1.55
Fogadási határidő: 01:30

A Thunder (46-34) több hullámvölgyön is túl van az alapszakaszt illetően, hiszen a nagy trió (Westbrook- George, Anthony) elég nehezen találta meg a balance-t. Fontosabb meccseiken azért gyakran jött ki nekik a lépés és persze a hihetetlen mértékű tehetség, mi sem mutatja ezt jobban mint a legutóbbi kritikus győzelmük a hamarosan MVP-címet ünneplő James Harden vezette Rockets otthonában. (108-102)​

A nagy trió tagjai egyaránt vezérként léptek elő (Russ és PG 24-24 pontot szórtak), azonban nem szálltak el a sikertől, hiszen Melo egyből hozzátette, hogy "Bár fontos győzelem volt, de ha nem intézzük el hétfői ellenfelünket, mit sem ért az egész."  

"Jobb nem veszítenünk. Ennyi az egész. Nem veszíthetünk - ezen a ponton a saját kezünkben van a sorsunk, és arra hangolni magunkat, hogy meg kell szereznünk ezeket a győzelmeket. Csak ki kell jönnünk és játszani a saját játékunkat, ez eddig mindig elégnek bizonyult." - nyilatkozta Paul George a Houston elleni parádés győzelem után.

A Heat egyik legfontosabb feladata egyértelműen Russ megfékezése lesz, akinek bár nagyjából 6 ponttal esett pontátlaga tavalyhoz képest, így is szenzációs számokat tud felmutatni szinte mindenkivel szemben.

Jelenleg 25.6-os pont- 9.8-as lepattanó és 10.1-es assziszt per meccset átlagol ergo ismét majdnem tripla duplát.

Ez a rendkívül céltudatos és motivált Thunder rendkívül kemény dió lehet a Miaminak - Wade-ék 14-15-öt tudnak felmutatni február óta és ráadásul pénteken brutális verést kaptak a rég kipukkadt New York Knicks-től. Utóbbi 8 meccsükön 4-4-gyel állnak és hiába biztosított a play-off-helyük, ilyen lelkülettel érkezni a szezon legfontosabb részére nem túl jó jel. Főleg, hogy első körös ellenfelük a Toronto-Boston-Cleveland-Philadelphia kvartettből kerül majd ki - igaz mindegyiküket sikerült legalább egyszer megverniük az alapszakasz során.

Csapatszinten jobban teljesít a floridai csapat, hiszen a széleken Josh Richardson, Tyler Johnson, Wade és Wayne Ellington is kétszámjegyű pontot átlagol a szezon során. Sőt szám szerint kilenc játékosuk jár 10 pont/meccs fölött, míg az OKC-nél csak négy - ők egyértelműen a szupersztárjaikra építették fel a kiírást.

Mindkét csapat egészségesen várja az összecsapást, egy-egy irányító (Robertson-OKC, Waiters-Heat) van hosszabb távú kényszerpihenőn.

Miami - Oklahoma City
hatharom.com
HENDIKEP 3,5​ - Oklahoma City -3.5
@1.80
Fogadási határidő: 01:30