Magyar foci

Az Újpest lett a Magyar Kupa favoritja

Ha sejtjük, ki jut tovább a másik elődöntőből, jó pénzt kaszálhatunk.

A múlt héten kialakultak a Magyar Kupa elődöntői, a sorsolás az Újpestnek kedvezett. A fővárosi lila-fehérek kapták ugyanis a legkönnyebb ellenfélnek tűnő Balmazújváros csapatát, míg a Debrecen a Puskás Akadémiával küzd meg. Ennek fényében papírforma, hogy Vignjevics csapata lett a favorit.

Melyik csapat nyeri a Magyar Kupát?
   
Újpest 2.20
Debrecen 3.50
Puskás Akadémia 4.00
Balmazújváros 6.50

A fővárosiak meglepően alacsony szorzója azt jelenti, valószínűleg bármelyik csapattal is kerülnek szembe a döntőbe, favoritok lesznek. Noha a lila-fehérek nincsenek igazán jó formában, hiszen négy nyeretlen mérkőzésnél tartanak zsinórban, Horváth Ferencéknél valószínűleg inkább a bennmaradás kiharcolása a prioritás, mintsem a kupasiker. Idén egyébként a két csapat kétszer találkozott egymással, az Újpest négy pontot szerzett, ám a fővárosban 2-2-re végeztek a felek.

Papíron a Puskás-Debrecen párharc lehet szorosabb, különösen annak fényében, hogy hétvégén mindkét csapat nyerni tudott végre. A közös múlt azonban a Loki sikerét vetíti előre, hiszen a felcsútiak még sosem tudták legyőzni a Lokit. A 3.50-4.00-s oddspár alapján is úgy tűnik, a Loki továbbjutása az esélyesebb.

Az elődöntők első mérkőzéseire április 18-án kerül sor, míg a visszavágókat május 9-én rendezik.