Forma-1

6.25-ös szorzóval támadunk a Bahreini Nagydíjon

Vasárnap kora este Bahreinben elrajtol az idény második forma-1-es futama. A győzelemre a pole-ból induló Sebastian Vettel a legesélyesebb, miután Lewis Hamilton a váltócserének köszönhetően csak a kilencedik helyről várja a rajtot.

A hétvégén Bahrein látja vendégül a száguldó cirkuszt, immáron 14. alkalommal. A lemenő nap fényében csodás versenyt láthatunk majd, azonban előzésekből továbbra sem biztos, hogy túl sok lesz. Melbourne-ben a Ferrari örülhetett és minden jel arra mutat, hogy nem lesz ez másképp a szezon második versenyén sem. 

Vettel Melbourne után Bahreinben is megszerezheti a győzelmet. - Fotó: F1

Az Ausztrál Nagydíjon diadalmaskodó Sebastian Vettel ugyanis a pole-ból várja a rajtot, míg nagy riválisa, Lewis Hamilton csak a negyedik lett az időmérőn, ráadásul egy váltócsere miatt a kilencedik helyig sorolták vissza. Onnan a brit világbajnoknak reális esélye nincs a győzelemre, még a dobogó megcsípése is bravúr lenne. A Ferrari több, mint meggyőző volt az időmérőn, komoly fegyvertény a maranellóiaktól, hogy egy körön is képesek voltak lenyomni a Mercedest. Innentől inkább az lenne a meglepetés, ha nem kettős Ferrari győzelemmel intenék le a futamot, bár Valtteri Bottast azért ne írjuk le, ő még elronthatja az olaszok kedvét.

A finn pilótát egyébként 1.65-ért fogadhatjuk meg Hamilton ellen, amiben lehet fantázia, hiszen a britnek egyrészről nem lesz egyszerű dolga átrágni magát a mezőny egy részén, másrészről a szezon második futamán még Bottast hagyni fogják versenyezni a csapattársa ellen.
Ki nyeri a Bahreini Nagydíjat?
   
Sebastian Vettel 1.45
Kimi Raikkönen 6.00
Lewis Hamilton 8.00
Valtteri Bottas 8.75
Daniel Ricciardo 14.00
Max Verstappen 58.00

Az állami irodában fogadhatunk arra, hogy ki futja a verseny leggyorsabb körét. Itt érdemes fontolóra venni Max Verstappent, aki az időmérőt elszúrta, így csak a 15. helyről rajtolhat. A fiatal hollandtól láthattunk már óriási felzárkózásokat és abban biztosak lehettünk, hogy most  is kinyomja majd az autó szemét. Ráadásul a Red Bull taktikázhat úgy, hogy Verstappen a végén a gyorsabb gumikon legyen. Véleményünk szerint tehát 6.25-ért érdemes egy próbát tenni Verstappenre. 

Kié lesz a futam leggyorsabb köre? - Max Verstappen @ 6.25

Ami a középmezőnyt illeti, ennyire régen volt színes és sokesélyes a verseny. Az ötödik és nyolcadik hely között négy különböző csapat pilótáját találjuk. Melbourne-ben még elsősorban Haas - Reanult csatát láthattunk, most viszont megérkezett a küzdelembe a Force India és a Toro Rosso is, sőt, még a McLareneket sem szabad leírni, a versenytempójuk még Fernando Alonsóéknak is jó lehet.

A játékban való részvételhez kattints a képre.