Női kézi BL

Ezt várjuk a Fradi és a Győr meccseitől

Tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde - ezúttal arra vállalkoztak, hogy a Ferencváros és a Győr mérkőzéseiből egy kombinációs szelvényt gyúrnak össze szombatra.

Ferencváros-Rosztov
Tipp: Rosztov +2,5
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

Az orosz csapat magasabb játékerőt képvisel, s mélyebb kerettel is rendelkezik, mint a Ferencváros, azonban a zöld-fehérek játszhatnak először hazai pályán, ami miatt kiegyenlítődnek az esélyek.

Nem csak a szakportálok, de szerintünk is teljesen háromesélyes a mérkőzés ebben a leosztásban, mint ahogyan erről a bukmékerek is ugyanígy vélekednek. Az oddsmesterek azonban a Fradi felé tolták el a szorzókat, így az oroszokra érdemes eltolt hendikeppel fogadni.

A Rosztov idáig két vereséget szenvedett a BL-ben, a Midjtyllandnál 3, míg a Győr otthonában 2 góllal maradt alul. Az utóbbi mérkőzésből lehet érdemes kiindulni, hiszen az FTC és az ETO nagyjából azonos erőt képvisel perpillanat, amit a hétvégi Magyar Kupa elődöntő is bizonyított, amikor is a rendes játékidőben döntetlenre végeztek a felek.

Egyébként a Rosztov pont a Győr elleni meccs óta (november közepe) veretlen, az utóbbi hetekben kifejezetten jó formában kézilabdázik, BL középszakaszában például Bukarestben játszott döntetlent, míg otthon le is győzte a végső sikerre is esélyes CSM-et. Ugyanez pedig nem igazán mondható el a Fradiról, Elek Gáborék nagyon nehezen melegednek bele a meccsekbe, hiszen a hétvégén az ETO és a Siófok is elhúzott három góllal a szünetre.

Mindez pedig végzetes lehet a Rosztov ellen, főleg, hogy szerintünk nüanszok dönthetnek a találkozón, s nem várható kiütéses győzelem egyik féltől sem. Nagyjából hasonlóra lehet számítani, mint a felek két évvel ezelőtti, magyarországi mérkőzésén, amikor például döntetlenre végzett a két gárda.

A győriek kupagyőzelemmel hangoltak a BL-re. - Fotó: Czagány Balázs - MTI

Buducsnoszt-Győr
Tipp: Győr nyer
Odds: 
1.48 @ Tippmixpro

Néhány évvel ezelőtt ez a párharc számított a női klubkézilabda csúcsmeccsének. Azóta viszont a montenegrói alakulat háza táján komoly változások álltak be és nemzetközi szupersztárok helyett a montenegrói fiatalokra épít a klub.

Ennek egyenes következménye volt az eredményességbeli visszaesés. A Budocsnoszt az idei szezonban a Vardartól és a Fraditól oda-vissza kikapott, vereséget szenvedett a Bietigheim, a Metz és a Kristianstad otthonában is.

 

Update: Szombat reggel kiderült, hogy Nykce Grootot és Stine Oftedalt sem nevezték a mérkőzésre a győriek. Ennek okán a vendégek szorzója tovább emelkedett, jelenleg 1.68-as szorzót fizet.

A győrieknél ugyan Mörk és Tomori sérülése miatt két kulcsember továbbra is sérült, ám az ETO még így is bombaerős, ráadásul friss Magyar Kupa-győztesként a hangulat is ideális lehet.

A nyitótoddsokhoz képest (~1.25) jelentősen emelkedett a vendég kimenetel, ami számunkra jó hír, hiszen az erőviszonyok alapján Grootéknak ezt a mérkőzést meg kellene nyernie.

hatharom.com

Ferencváros-Rosztov Rosztov +2,5
Buducsnoszt-Győr Győr
@2.00
Fogadási határidő: 17:00