NB I

A bajnokságban is felébred végre a Loki?

Paksra látogat a Debrecen, ahol nem kizárt, hogy gólgazdag találkozót látunk majd.

Felsőházi rangadót rendeznek az NB I-ben, a Debrecen a Paks vendége lesz a 25. fordulóban. A tolnaiak lényegesen jobban kezdték a futballtavaszt, mint a Loki, ám a hajdúságiak hét közben a négy közé jutottak a Magyar Kupában. 

Herczeg Andrásék reménykedhetnek benne, hogy az NB I-ben is elkezdik már a pontgyűjtést, mivel a mind a teljesítmény, mind pedig a játék komolyan akadozott a korábbi mérkőzéseken.

   
Paks Döntetlen Debrecen
2.05 3.35 3.45

"Nem tudjuk még, mennyit vett ki belőlünk a hétközi Magyar Kupa-mérkőzés, ez majd a találkozón kiderül" - fogalmazott Herczeg András a klub hivatalos oldalának. "Az ősszel Debrecenben lejátszott Paks elleni mérkőzés után nem véletlenül mondtam ellenfelünkről, hogy kiváló csapat. Nem udvariasság volt, hanem így is gondoltam. Azóta igazolták is, hogy igazam volt, hiszen a tabellára léptek, most tavasszal különösen nagyszerűen szerepelnek. 

Sok technikás játékosuk van, jól birtokolják a labdát, jól mennek át védekezésből támadásba, masszív, stabil gárda. Mindegy, hogy hazai pályán, vagy idegenben lépnek pályára, képesek bárhol győzni, legutóbb Mezőkövesdről is elhozták a három pontot. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok" - mondta a Loki sikeredzője.

Az egyik ilyen technikás játékos, akiről Herczeg beszélhetett, az a Bartha László, aki már hatszor is betalált a DVSC hálójába.

"Specialistának korántsem nevezném magam, de az tény, hogy elég sokszor szereztem már gólt ellenük" - mondta Bartha a paksi honlapon. "Csak bízni tudok benne, hogy most is sikerül majd betalálnom. Persze a legfontosabb az, hogy nyerjünk, hogy kinek a góljával, az meg már szinte mindegy. Nehéz mérkőzés lesz, bár mostanában mindegyik az.

Valószínűleg védekezni fognak, és kontrákra építeni, hogy ez mennyire fog feküdni nekünk, az majd kiderül. Attól, hogy nem úgy sikerült a tavaszuk eddig, ahogy szerették volna, ez még egy kitűnő csapat. Most a kupában győztek is, tehát felfutó formában vannak. De hazai pályán, meg persze amúgy is, nem lehet más a célunk, mint a győzelem" - nyilatkozta a paksiak középpályása.

Paksi SE#hungary-paksi_se#5
Debrecen#hungary-debrecen#5

Csertői Aurél csapata idén hazai pályán csak a Ferencvárostól és a Videotontól szenvedett vereséget, igaz, öt győzelmük mellé ugyanennyi döntetlenjük is van. Az elmúlt évektől eltérően azonban szokatlanul sok gólgazdag meccset játszanak, idén például hazai pályán nyolcszor is jött a "mindkét csapat szerez gólt" opció.

Noha a Loki gyengén kezdte a tavaszt, nem elsősorban a támadójátékukkal volt a probléma, hanem inkább a védelmükkel, amely nemigen tudta 2-3 gól alatt tartani az ellenfeleket. A keddi kupatalálkozón azonban jól ment a Loki első sorának, különösen Könyves Norbert remekelt.

A két csapat utolsó öt találkozójából háromszor is jött a "BTS", ám mivel igen gyakori eredmény a felek között az 1-1, mi inkább erre fogadnánk most, mint a 2.5 gól felettre.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
Odds: 1.72
[2539056] 2018-04-07 17:00:00 Paksi SE - Debrecenx;
2018-04-07;212
239099