Davis Kupa

Nem szállunk le az Isner-vonatról - újabb könnyű pénz kinézőben!

  • Cesc18

Az USA-ra sima küzdelem vár Belgium ellen a Davis Kupa negyeddöntőjében, a hazaiak első győzelmét John Isner szállíthatja.

Néhány nappal ezelőtt az amerikai John Isner komoly meglepetésre lett a Miami Open bajnoka. Bár remek kvalitású teniszező és játszott is már korábban több Masters finálét, de olyannyira pocsékul indította a szezont, hogy nem igazán volt benne a pakliban, hogy éppen Floridában robbant nagyot. A trófeáig vezető útján a negyeddöntőtől kezdve profitáltunk a jó formájából, hiszen minimum egy szettet vártunk tőle Hyeon Chung és Juan Martín del Potro ellen, míg az Alexander Zverev elleni döntőben 4.30-ért vadásztuk le a 2-1-es sikerét. Nem sok ideje volt kiélvezni a győzelmet, ugyanis péntektől Nashville-ben van jelenése, ahol a Davis Kupa keretén belül folytathatja remek szereplését.

Az USA továbbjutása szinte borítékolható (1.01), hiszen Belgium a két legerősebb játékosa, David Goffin és Steve Darcis nélkül utazott a tengerentúlra. 

Élete formájában a 208 centis amerikai óriás. - Fotó: ATP

A belgáknál így például pályára léphet az a Joris De Loore, akit jelenleg a 384. helyen rangsorolnak. Elsőként éppen neki kell majd helytállnia a Curb Event Centerben a bombaformában lévő Isner ellen. Az amerikai győzelmére 1.06-1.10 körüli oddsokon fogadhatunk, ami jól mutatja, hogy aligha ezen a meccsen fogjuk lerágni a körmünket. Isner egyébként a sajtótájékoztatón csak ennyit mondott:

Természetesen tele vagyok önbizalommal. Múlt héten olyan érzéssel távoztam Miamiból, amit karrierem során még soha nem élhettem át. De néha, amikor olyan magasan vagy, ahol én, egyáltalán nem könnyű a következő héten is jól játszani, úgyhogy én a szorgalmammal próbáltam ezt megakadályozni. 

Biztosan nem lesz könnyű Isnernek újra topformában teniszeznie, viszont De Loore ellen nincs is erre rákényszerülve. A belga már a húszas évei közepén jár, de még a top 150-be sem tudta beverekedni magát, szóval nem tartozik a legnagyobb tehetségek közé. Ugyan játszott már korábban a Davis Kupában, de rendre tét nélküli meccsen kapott lehetőséget. Egyéniben "éles" meccsen most fog debütálni, illetve most először játszik majd idegenben.

Isner parádésan adogatott Miamiban, ha azt hozza vagy megközelíti, akkor olyan nyomás lesz De Loore szervajátékain, amivel vélhetően nem fog tudni megbirkózni. Ahogyan említettük Big John győzelme sokat nem hoz a konyhára, ha viszont 3-0-ra rakjuk, akkor rögtön 1.50-1.60 körüli oddsot kapunk. 

Bár a Davis Kupában szoktak érdekes eredmények születni, de itt most nem érezzük azt, hogy De Loore akár csak egy szettet is képes lesz nyerni. Egyedül a tét nélküliség szól mellette, de véleményünk szerint ez kevés lesz az üdvösséghez egy bombaformában lévő Isner ellen, akit pluszban a közönség is segíteni fog.

John Isner-Joris De Loore
hatharom.com
Isner 3-0
@1.50
Fogadási határidő: 22:00