Olasz foci

Egy tragédia repítheti Európába a Fiorentinát

  • varin

A firenzeiek megállíthatatlanok az elmúlt hetekben, pedig az összeomlás sem lett volna meglepő.

Március 4-én hunyt el tragikus körülmények között Davide Astori, a Fiorentina csapatkapitánya. A Violák azóta négy győzelmet számlálnak, amellyel lőtávolságon belülre került az európai kupaszereplés. Hogy hogyan élték meg az elmúlt heteket Firenzében, arról a csapat argentin hátvédje, German Pezzella beszélt a Tuttosportnak.

Fotó: Chicago Tribune

"Óriási megtiszteltetés, hogy felvehettem a csapatkapitányi karszalagot egy olyan férfi után, aki mindent hajlandó volt megadni ezért a csapatért és mindig, mindenkit segített. Rettenetes érzés jelenleg úgy bemenni az öltözőbe és a tornaterembe, hogy Davide nincs ott, hihetetlenül nehéz megszokni. Ő lesz örökké a kapitányunk.

De nem szabad most feladnunk, érte is küzdenünk kell az utolsó pillanatig. Négy ponttal vagyunk a Milan mögött, közel az európai kupaszereplés, de még nem számolgatunk. Csak arra gondolunk, ami előttünk áll. Következik a Roma elleni mérkőzés, amit nagyon várunk. Megmutathatjuk ellenük, hogy mire is vagyunk képesek" - nyilatkozta Pezzella.

Fiorentina#ita-fiorentina#10

A firenzeiek parádés szériája tehát tovább folytatódik, zsinórban öt győzelmet számlálnak Pioli fiai, ráadásul gólt is csak egyet kaptak.

A sorozat, bár kétségtelenül megsüvegelendő, nagyon meglepő lenne, ha Rómában folytatódna, hiszen a Farkasok azért nem egy Benevento vagy Crotone szintű csapat, ráadásul a legutóbbi négy találkozóból háromszor is négyet kaptak a Violák De Rossiéktól.

A római siker 1.75-ért, a firenzei 4.40-ért fogadható a    -nál, míg ha legalább három gól esik a találkozón, pénzünk 1.95-szörösét nyerhetjük vissza.

[2588628] 2018-04-07 18:00:00 Roma - Fiorentinax;
241306

 

Tuttosport