Bajnokok Ligája

Így látták Ronaldo álomgólját a főszereplők - és a trollok

Minden idők egyik legnagyszerűbb gólját szerezte kedden este a Bajnokok Ligájában Cristiano Ronaldo. A Real Madrid sztárja ollózós góljától hangos a sportvilág.

Fotó: realmadrid/facebook.com

Nem akármilyen performansszal rukkolt elő Torinóban Cristiano Ronaldo, aki már a 3. percben vezetéshez juttatta a címvédőt, majd a második félidő 64. percében minden idők egyik legnagyszerűbb találatát szerezve eldöntötte a párharcot.

A Real Madrid 33 éves klasszisa akkora ollózós gólt lőtt, ami leginkább a FIFA 2001-es verziójából lehet ismerős. Csakhogy ezúttal ez most a valóság volt. Aki esetleg nem látta volna:

Hogy mennyire sokkoló gól is volt ez, az a pályán lévők reakciójából is jól kivehető volt. A juvés Barzagli kétségbeesetten tárta szét a karját, Buffon lábai a földbe gyökereztek, Zinedine Zidane pedig alig hitt a szemének és zavarában megvakarta a séróját.

Montázs: hatharom.com

Ha már Zidane, sokan úgy tartják, hogy a francia zseni 2002-es kapásgólja a Bajnokok Ligája történetének legszebb találata, a királyi gárda trénere pedig nem is nagyon cáfolta mindezt.

"Ez volt az egyik legszebb gól a történelemben, de nem tudom azt mondani, hogy jobb volt, mint a 2002-es" - fogalmazott a világbajnok.

Zidane-hoz hasonlóan mások is igyekeztek mérsékelten nyilatkozni a találatról, az ellenfél vesztes hadvezére, Massimo Allegri sem mert hangzatos kijelentést tenni.

"Hogy Ronaldo gólja a futballtörténelem legszebb gólja lenne? Azt nem tudom, de az biztos, rendkívüli találat volt. Csak gratulálni lehet neki ahhoz, ahogyan mostanában játszik.”- így az olasz mester, aki azért hízelgett is egy kicsit a portugálnak. "Hogy csúcsformában lett volna? Nem, azt hiszem, ez az átlagos Ronaldo volt, ő mindig ilyen".

Az olaszok klasszis védője, Andrea Barzagli látott már pályafutása során ezt-azt, de Ronaldo góljától nem nagyon jöttek a szavak a szájára. "Ronaldo második találata egy darabka futballtörténelem lesz, kár, hogy éppen mi kaptuk. Tisztán hallottam, milyen keményen találta el a labdát, ez ritkaság ilyen lövéseknél" - mondta Barzagli, aki elismerte, hogy Ronaldo első góljánál hibázott.Persze nemcsak a pályán lévőket indította meg a találat, hanem a futballvilág összes nagyágyúját.

A napokban egy szintén parádés góllal Los Angelesben bemutatkozó Zlatan Ibrahimovic rá jellemző stílusban kommentálta az ollózást. "Szép volt, de legközelebb megpróbálhatná negyven méterről…” - poénkodott a svéd, aki 2012-ben Anglia ellen egy egészen képtelen gólt szerzett, amivel el is nyerte az Év gólja díjat.

Az egykori angol válogatott Peter Crouch is lőtt már ollózós gólt, a hórihorgas csatár Twitter-oldalán szerényen csak annyit írt: "Kevesen vagyunk képesek erre".

Ronaldo egykori csapattársa, Rio Ferdinand sem hitte a szemének. "Nézd meg, milyen magasan emelkedik a földről, ez vicc" - mondta a manchesteriek egykori ikonja. 

Gary Lineker azt mondta, látott már életében egynéhány parádés gólt, de ettől az ollózástól elakadt a lélegzete. Ha pedig Lineker mondja, akkor azt tudjuk, hogy legtöbbször úgy is van. 

A sor végére pedig jöjjön maga Cristiano Ronaldo, akit a gól után a torinói közönség is megtapsolt, ez pedig olyan élmény volt, amiben még az ötszörös aranylabdásnak nem volt része. "Felejthetetlen pillanat volt, szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. Grazie! Amit tettek, az számomra fantasztikus érzés volt” - fogalmazott a sajtónak CR7, aki a pályán is megköszönte az olasz drukkerek sportszerű reakcióját.

Az ellenfél játékosának megtapsolása valóban nem egy szokványos jelenet, ebben a megtiszteltetésben tényleg csak a legnagyobb részesülnek.

 

Ronaldo a torinói duplával a 14. gólját szerezte a BL idei kiírásában, ezzel szinte biztosan ő lesz a sorozat gólkirálya, amire a bukik 1.01-es szorzót kínálnak. A 3-0-s előny ismeretében a Real továbbjutása is eldőlt, erre az opcióra 1.006-s oddsot adnak a netes irodák.

Nektek mi a véleményetek Ronaldo góljáról?