Férfi kézi BL

Gyakorlatilag esélytelen a Szeged

Mínusz hétről kellene csodát tennie a Szegednek hazai pályán a Kiel ellen.

Igen hálátlan, gyakorlatilag lehetetlen feladat vár a Szeged csapatára vasárnap, hiszen másfél hete 29-22-re kapott ki Kielben, így egy igen tetemes hátrányt kellene ledolgoznia, az éppen a MOL-Pick ellen formába jövő német sztárcsapat ellen.

1x2    
Szeged Döntetlen Kiel
1.57 8.75 2.63

Pedig az odavágón a 42. percig minden klappolt Juan Carlos Pastor alakulatánál, jól játszott a csapat, az eredményjelző pedig 19-19-et mutatott. Ekkor viszont derült égből villámcsapásként érthetetlenül összeesett a Szeged, a Kiel egy 10-3-as etapot produkált, amivel nem csak az odavágót, hanem nagy valószínűséggel a párharcot is eldöntötte.

A németek ugyanis a hétvégén azt a Löwen együttesét fogadták, amely a Bundesliga kedvéért feladta a Bajnokok Ligáját, mégis igen súlyos, már-már megalázó vereséget szenvedett Kielben, hiszen a TWH végül 27-22-es sikert aratott.

Gyakorlatilag esélytelen a Szeged. - Fotó: Facebook

Pazar formában várja tehát a visszavágót a német sztárcsapat, s noha "csak" hét volt a felek közti különbség a kinti meccsen, a második találkozón borítékolható, hogy minimum nyolc találattal kellene nyernie a Szegednek, mivel nagy valószínűséggel Marko Vujinék legalább 23-szor beköszönnek majd a MOL-Picknek, amit a hazaiak izlandi szélsője is előre vetített.

"Sok labdát veszítettünk el, amiket könnyű gólokkal büntetett meg a Kiel, ráadásul Niklas Landin is parádésan védett. Ezért vasárnap egy nagyon jó meccset kell játszanunk, koncentrálnak kell lennünk hatvan percen át, és megpróbálni minél több góllal nyerni ahhoz, hogy elérjük célunk, a továbbjutást. Mindebben nagy szerepet játszhatnak a szurkolók, akikre mindig órási szükségünk van, de most különösképp. Csak együtt sikerülhet nyernünk nyolc góllal" - nyilatkozta Stefán Rafn Sigurmannsson a pickhandball.hu-nak.

A szegediek nem játszottak azóta tétmeccset, viszont Matej Gaber januári sérülése a múlté, hétfő óta teljes intenzitással edz a szlovén beálló, aki igen nagy hasznára szokott lenni a csapatnak.

Ugyanakkor még Gaber visszatérése ellenére is a németek a favoritok a továbbjutást illetően, magán a visszavágón pedig a Szeged. Legalább is így gondolkoznak a bukmékerek, hiszen    háromesélyben 1.57-szeres pénzt kínál a magyar csapatra, míg a németekre 2.63-szoros oddson lehet fogadni. Az állami iroda a hendikep vonalat 1,5-nél, míg a gólok számának határát 54,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 17:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.