Kézilabda

Borítékolható a Győr kupagyőzelme

A női kézilabda Magyar Kupa fináléjában a Győr toronymagas favoritnak számít az Érd ellen. A Fradié lehet a bronz.

Borítékolható a Győr kupagyőzelme. - Fotó: gyorietokc.hu

Hihetetlen izgalmakat hozott mind a két elődöntő szombaton, hiszen a Győr és az Érd is csak büntetőkkel jutott a fináléba. Ugyanakkor borítékolható, hogy mely csapat nyeri a finálét, hiszen az Érd fennállása során tétmérkőzésen mindig kikapott a Győrtől.

1x2    
Győr Döntetlen Érd
1.10 13.00 7.00

A korábban kezdődő elődöntőt (Győr-Ferencváros) nem csak mi, hanem valamennyi szakportál előrehozott döntőként aposztrofálta. Nem is csalódhattunk a mérkőzésben, hiszen az első félidőben az ETO, a másodikban a Fradi volt a jobb - a fővárosiak a rendes játékidő utolsó percében kétszer is támadhattak a győzelemért -, így összességében igazságos döntetlen született. A hétmétereseket ezúttal a győriek lőtték jobban, tavaly a fináléban az FTC büntetőkkel hódította el a trófeát a Rába-partiak ellen, igaz, ezúttal csak egy lövés maradt ki, az is az utolsó körben, hiszen Nerea Pena kísérletét Kari Aalvik Grimsbö hárította, majd Anne Mette Hansen betalált, így a Győr jutott a fináléba.

A másik ágon a Siófok gyakorlatilag végig vezetett az Érd ellen, azonban végül a döntetlennek is örülhettek a Balaton-partiak. Történt ugyanis, hogy 12 másodperccel a vége előtt Mariama Signaté volt eredményes a Pest megyeiek közül, azonban a dudaszó pillanatában Ferenczy Fruzsina egalizált, így jöhettek a büntetőek. Az idegek harcát, noha sokat hibázott mindkét fél, az érdiek bírták jobban, akik 2016 után másodszor jutottak a sorozat fináléjába.

A két csapat idei két egymás elleni mérkőzésének eredménye
Dátum Liga Mérkőzés Eredmény
14.03.18. NB I Győri ETO Érd 31 : 26
11.10.17 NB I Érd Győri ETO 27 : 34

Az esélyek pedig igen egyértelműek, hiszen ahogy fentebb is említettük az érdiek eddig csak megszorítani tudták a győrieket fennállásuk során. Toronymagas favorit tehát az ETO a vasárnapi fináléban, amit a bukmékerek is érzékeltetnek szorzóikkal, hiszen minimális pénz fizetnek a zöld-fehérek sikerére.

1x2    
Ferencváros Döntetlen Siófok
1.20 10.50 4.95

Szintén igen egyértelműnek tűnik a bronzmérkőzés, ahol az elődöntők vesztesei, a Ferencváros és a Siófok feszül egymásnak. Idén például kétszer nyert a Fradi a Balaton-partiak ellen, ősszel idegenben nyolc, míg két hete hazai pályán három találattal. A döntőhöz képest annyi a különbség, hogy a Siófoknak egyszer, 2014-ben, sikerült döntetlent játszania a zöld-fehérekkel. 

Összefoglalva, aki tutikat keres a vasárnapi kombijára, annak a Győr és a Ferencváros sikerét ajánljuk figyelmébe, hiszen óriási meglepetés volna, hogy ha végül egyik csapat se nyerné meg helyosztóját.

A találkozókat az M4 Sport élőben közvetíti vasárnap 14:00 és 16:30-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésekre