Német foci

Masszív szorzót ajánlunk a der Klassikerre

Ha a Freiburg ponton lop a Schalkétól és a Bayern győz, akkor övék a salátástál. A Dortmund azonban elrontaná a bulit. Kell ennél nagyobb motiváció mindkét részről?

Szombaton nem akár milyen párharccal folytatódik a Bundesliga, hiszen a 28. játéknapon ismét egymásnak feszül a németek két legjobb klubcsapata, a Bayern München és a Borussia Dortmund. Az odavágón a Signal Iduna Parkban a bajorok 3-1-es sikert ünnepelhettek a kupában pedig 2-1-re verték az akkor már Peter Stögert az élükön tudó fekete-sárgákat. Ha harmadszorra is sikerül őket legyűrni akkor akár már hat fordulóval a bajnokság vége előtt magasba emelhetik a salátástálat. Ehhez persze kell még a Schalke pontvesztése a Freiburg elleni otthoni derbin.

1x2    
Bayern München Döntetlen Borussia Dortmund
1.40 4.45 6.25

A nemzetközi szünet végre lezárult és visszatérnek a topligák küzdelmei. A der Klassikeren a hazaiaknak származhat nagyobb hátránya a mögöttünk lévő majdnem két hétből, hiszen több alapembernek is a címeres mezben kellett bizonyítania.

Boatang karrierje során először kapta meg Németország csapatkapitányi karszalagját, mellette küzdött Süle, Kimmich, előttük pedig Sandro Wagner és Thomas Müller. Tolisso a franciákkal szerzett lélekmelengető győzelmet, Lewandowski gólt szerzett a lengyeleknek, Thiago pedig szintén egy találattal vette ki részét az argentin válogatott megsemmisítéséből.​

fotó: bundeliga.com

Az hagyján, hogy ez a kis intermezzo sokat kivehetett a sztárokból, ami még aggasztóbb, hogy a legutóbbi bajnoki meccsükön a Gulácsit felvonultató Lipcsével szemben 2-1-re elvéreztek. Ráadásul előtte is döcögött már a szekér, a Hertha pedig megmutatta, hogy otthon is feltartóztathatók.

[2544156] 2018-03-31 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;10

Sok beharangozónkban ecseteltük már a Dortmund feléledését, amit nagyban az osztrák mesterük, Peter Stöger érkezésének köszönhetnek. Az exkölni szakemberrel az élükön még nem kaptak ki a bajnokságban (7-5-0) és visszakapaszkodtak a tabella ezüstérmes pozíciójának közvetlen közelébe, immár csak egy pont a lemaradásuk az ősi rivális Schalkéval szemben.

Aubameyang távozása sem érintette túlságosan negatívan a fekete-sárga gárdát. Helyettese, a Chelsea-től kölcsönben lévő Mitchy Batshuayi úgy játszik, mint ha ifista kora óta a csapattal dolgozott volna és immár 6 bajnoki gólnál jár.  Az mostani kiírásban amúgy is a darazsak meccsein születik a legtöbb gól, ezidáig 87 - többször is gólzáporba fulladtak meccseik. Csak a Bayernnek (+46) van jobb gólkülönbsége mint Reuséknak (+21).

Statisztikák

  • Az örökmérleget győzelem (44-24) és gólszámban (182-119) is a Bayern vezeti
     
  • Egy csapat sem úszta meg többször kapott gól nélkül a Bayern ellen, mint a Dortmund (22)
     
  • A BVB a legutóbb 7 meccsükből csak egyet nyert meg - 2016-ban 1-0-ra győztek Aubameyang góljával
     
  • A Dortmund az egyetlen csapat, amely legalább háromszor nyerni tudott at Allianz Arenában

Bár az Allianz Arena a földkerekség egyik legnehezebben bevehető erődje, mégis ha a válogatott szünet miatti bizonytalanságot, a Bayern labilis formáját és a Dortmund kitűnő idegenbeli eredményeit egy lapon vizsgáljuk, akkor közel sem tűnik irreálisnak az X2-es kimenetel, amire renkívül magas oddson fogadhatunk. A tétekkel azért óvatosan, hiszen a motivációt össze sem lehet hasonlítani az előző körös lipcsei kiránduláséval.

 

Kétesély - Döntetlen vagy Dortmund @2.56    

[2544156] 2018-03-31 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;