Forma-1

Nem véletlenül ilyen pokolian alacsony Hamilton oddsa

A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint a Mercedes csak játszik a mezőnnyel.

Hétvégén Melbourne-ben lezajlott a 2018-as Forma-1-es szezon első futama, az Ausztrál Nagydíj, amely nem a pole-ból induló Lewis Hamilton sikerét hozta, hanem Sebastian Vettelét, igaz, a Ferrari német klasszisának ehhez egy jókora mázlira is szüksége volt. A világbajnoki cím két legfőbb kandidáltja közül tehát Vettel került lépéselőnybe. Tény, hogy ez nagyon aprócska lépés, de akkor is 1-0 a maranellóiaknak.

A bukmékereket azonban ez teljesen hidegen hagyja, jelenleg ugyanis Hamilton vb-címére 1.45 körüli oddson lehet fogadni, ami a futam előtt 1.65 körül állt. A vereség ellenére tehát nem emelkedett, hanem masszívan csökkent a brit oddsa. 

Ez nagyban köszönhető annak, hogy az időmérőn egy körön pokolian gyors volt a Mercedes, másrészről a futamban is rettentően magabiztosan vezetett Hamilton a safety car-os periódusig. 

Hamilton az időmérőn rommá verte a mezőnyt, a futamban viszont pechje volt. - Fotó: F1

Melbourne alapján tehát továbbra is a Mercedes tűnik a legerősebbnek, a Red Bull motorsportfőnöke pedig úgy véli, hogy az ezüstnyíl uralma a 2021-es szabályváltoztatásig megingathatatlan marad. 

A Mercedes csak játszik a mezőnnyel. A különböző motor-üzemmódokkal eldönthetik, épp mennyire szeretnének elhúzni. De most mellényúltak, túl nagy az előnyük. Mondtam a Ferrarinak, hogy a Mercedesnek öttized az előnye, erre ők azt mondták, hogy nem is. Mindenkit bealtattak. Azzal a motorral a Mercedes verhetetlen. Más kategóriában vannak.

- nyilatkozta Helmut Marko, illetve hozzátette, hogy a Red Bullnak jó az autója, ezért tudnak közel lenni, de a mostani motorszabályok mellett 2021-ig nem lesz változás. (forrás: www.vezess.hu)

Ha a szemünknek nem is hiszünk, a 74 éves osztrák legenda szavai meggyőzhettek minket arról, hogy a Mercedes a legerősebb, így pedig rögtön nem olyan meglepő, hogy a szezon előtt még nyitottnak vélt csata Hamilton és Vettel között jelenleg elég egyértelműen a brit felé billen. 

Ki lesz a világbajnok?
   
Lewis Hamilton 1.45
Sebastian Vettel 4.15
Max Verstappen 8.00
Valtteri Bottas 13.00
Daniel Ricciardo 14.00
Kimi Raikkönen 35.00