Férfi kézilabda

Nem fizet sokat, pedig nagy bravúr kell a Veszprémtől

A Veszprém hatalmas meglepetésre hétgólos vereséget szenvedett a Skjern otthonában, így a szombati visszavágón nyolc góllal kellene nyerni a továbbjutáshoz. Vajon sikerül?

Nem túlzó azt írni, hogy szabályosan sokkot kapott a magyar kézilabdatársadalom múlt vasárnap, amikor is a FF4-re pályázó Veszprém hatalmas meglepetésre 32-25-ös vereséget szenvedett a dán Skjern otthonában.

Lékaitól is több kell a visszavágón / fotó: ehfcl.com

Az ilyen arányú vereség egyáltalán nem volt benne a pakliban, a dán pontvadászat alsó házában tanyázó Skjern azonban lelkes játékával és remek kapusteljesítményével komoly lépést tett a továbbjutás felé.

A Veszprém idén is minimum a négyes döntős szereplést tűzte ki célul, ehhez képest könnyen lehet, hogy már a legjobb nyolc közé sem sikerül bejutnia a csapatnak.

A klub vezetősége nem is tűrte szó nélkül a dániai fiaskót és a szezon végéig fizetéscsökkentéssel sújtotta a játékosokat és a szakmai stábot - a döntés visszavonását bizonytalan időre felfüggesztve.

1x2    
Veszprém Döntetlen Skjern
1.06 14.50 7.75

De térjünk rá a visszavágó esélyeire. A bukik szerint a Veszprém simán szállítja majd a győzelmet, hiszen 100 forintra még 10-et sem fizet a hazai, míg ezzel szemben a Skjern szorzója közel nyolcszoros.

A magyar bajnok továbbjutásához nyolcgólos győzelem szükségeltetik és a fogadóirodák ezt a határt húzták meg a hendikepeknél is.

 

Vajon képes lesz megcsinálni a Veszprém?

Az biztos, hogy a Veszprém sokkal jobb játékosokkal és erősebb kerettel rendelkezik. A Veszprém Arénát a világ legnehezebb helyszíneként írják le az ellenfelek, a fiatal dán csapat legtöbb tagja pedig még soha nem játszott itt. Ez mindenképpen bizakodásra adhat okot Ljubomir Vranjeséknek.

Az már kevésbé, hogy az idei szezonban csak a Meshov Brest ellen sikerült olyan különbséggel nyerni hazai pályán, ami most a továbbjutást jelentené.

Ljubomir Vranjes nyilatkozata
"Egyáltalán nincs rendben, hogy ilyen alacsony szinten teljesítettünk legutóbb. Tudtuk, hogy jó az ellenfél, és hogy nem kaptak ki otthon. De mi vagyunk a Veszprém, és azt gondolom, hogy ezt nem mutattuk meg kint, és ez fájdalmas. Most két út áll előttünk. Sírhatunk a történtek miatt, vagy felállhatunk és megváltoztathatjuk, ami történt. Hét gól sok, de biztos vagyok benne, hogy egyik játékos, vagy edző, vagy bárki sem szerette volna ezt. Az egyetlen út, ami járható, az az, hogy együtt maradunk, és megpróbálunk nyerni a saját közönségünk előtt. Meg tudom érteni, hogy sok ember haragos, vagy éppen szomorú. Mindannyian azok vagyunk. Másokat, vagy a játékosokat hibáztatni azonban nem jó út. Én vállalom a felelősséget természetesen. Egy csapat vagyunk, és a csapat együtt marad. Mindenki többet érhet el így, erre való a csapat. Ezt akarom látni szombaton, és ezt is fogjuk tenni."

Nagy kérdés, hogy a vezetőség büntetése miként hat a játékosokra. Nem titok, hogy a Veszprém jelenlegi keretéből többen távoznak a szezon végén, nem biztos, hogy az ő esetükben pozitív irányba mozdulnak majd el a dolgok.

A másik oldalon a dán csapat "élete meccsére készül", bármennyire is elérhető a továbbjutás, a játékosok vállát egy percig sem nyomja majd a teher. Ha viszont újra azt a fesztelen, bátor játékot nyújtja a Skjern, mint tette azt a hétvégén, akkor simán benne van, hogy hét gólon belül marad és továbbjut.

Fogadás a győztesre    
Veszprém - 7,5 Skjern +7,5
1.90 1.70
Fogadási határidő: 2018.03.31.17:30