Foci-vb 2018

Bátrak vagyunk, már most tippeltünk a világbajnokságra!

Három hónap múlva foci-vb, de mi már most megjósoltuk, melyik csapat húzza be a trófeát.

Véget ért a világbajnoksági előtti utolsó hosszabb válogatott szünet. Már csak június elején lépnek pályára a csapatok, amikor is már vélhetően a kész vb-kerettel játszanak egy vagy két mérkőzést. Szerkesztőinket és tippmestereinket azonban most a mély vízbe hajítjuk és tippelésre szólítjuk fel, hogy vajon hogyan látják három hónappal a torna kezdete előtt az esélyeket.

Varin

Minden világbajnokságon és Copán pakolom az argentinokat, mert nem létezik, hogy ne nyerjenek végre egy értelmes trófeát 25 év alatt, de ez a csapat jelenleg akkora csőd, hogy még a 10-szeres szorzó sem ihlet meg igazán. A legelején még hittem Sampaoliban, de amit a spanyolok ellen láttam, az egyszerűen katasztrófa. Se egy csapategység, se egy kész keret, se működő taktika - kénytelen voltam elengedni az Albiceleste kezét.

Mindezek azonban megvannak a braziloknál. Tite nem akar nagy dolgokat, nem úgy küldi ki a játékosait, hogy szórakoztassák a közönséget és rúgjanak hatot mindenkinek. Ez egy taktikus, okos futballt játszó csapat, amelyet a rutinos védelem mellett a betonkemény középpálya szilárdít még tovább. Paulinho, Casemiro, Fernandinho és Renato Augusto nem feltétlenül azok a játékosok, akik kicseleznek 11 játékost és utána ollóznak egy gólt, de nem is ez a feladatuk. Jó kapus, jó védelem, kemény középpálya, jó támadók - ez a brazil csapat nem a legerősebb a futballtörténelem során, sztárjátékosuk sincs olyan nagyon sok, de kétségtelenül nagyon egységesek és duzzadnak az önbizalomtól.

Tippem: Brazília @5.75

gb1

A barátságos felkészülési mérkőzéseket nehéz komolyan venni, mégis a látottak alapján levonhatunk néhány konzekvenciát. A legkényelmesebben a bosszúra éhes brazil válogatott vette az akadályokat, akik a két meccsüket egyaránt úgy hozták le győzelemmel, hogy még gólt sem kaptak. Tite egy rendkívül meggyőző brigádot rakott össze, amely legfőbb láncszemének - Neymar - a hiányában is meggyőzően teljesített. A selejtezők alatt is remekeltek és 18 meccs alatt csak egyszer szenvedtek vereséget - pedig olyan ellenfelekkel kellett megküzdeniük mint Argentína, Kolumbia vagy Uruguay. Mutatott játékukkal nem csak a nemzet bizalmát, hanem a szakértők elismerő szavait is újra kiérdemelték.

Ha a történelmet nézzük, eddigi 5/3 vb-címüket nyerték idegen kontinensen, köztük az 1985-as svédországi tornát, amelynek döntőjében 5-2-re verték a házigazdákat. Közel sem mondható tehát, hogy saját földre korlátozódnának a sikereik. Bár a németek számára a címvédés is komoly ösztönző erővel bír, de az a bosszúvágy, amelyet a hazai pályán elszenvedett 7-1 után a nemzet magában hordoz ezúttal a végső sikerig és ezáltal a hatodik trófeáig viheti a Selecaót. 

Tippem: Brazília @5.75

Tomihmv

Szűk három hónappal a világbajnokság kezdete előtt igen nehéz és kegyetlen tippelni, hiszen addig bármi történhet a válogatottakkal.

A tippem tehát szigorúan a mögöttünk hagyott napok eredményei alapján végig tippelt csoportokon, és ágrajzon alapszik. Igazából az elődöntőig viszonylag "egyszerű" dolgom volt, a felső ágon Franciaország-Brazília, míg az alsó ágon Spanyolország-Németország ütközeteket várok. Ezek viszont már olyan csaták, hogy csak "pénzfeldobással" tudtam dönteni, hiszen a németek és a spanyolok például múlt pénteken 1-1-re végeztek, míg a franciákat és a brazilokat nagyon közel érzem egymáshoz. 

A gép Franciaország-Spanyolország döntőt "dobott", ahol a 2017-es márciusi edzőmeccshez képest ezúttal a gallok sikerét várom, vagyis szerintem Antoine Griezmannék lehetnek a befutók Oroszországban.

Tippem: Franciaország @6.50

mr.blonde

Egyet kell érteni a bukmékereknél, a lenti táblázat első négy helyezettje nálam is a vb favoritja. Sok idő van még a tornáig, de egyelőre nem látom ki lehetne a "sötét ló", így én valamelyik topfavorit sikerét várom.

A németek címvédésében én nem hiszek és nem azért, mert nem lennének képesek rá, pusztán arról van szó, hogy túl nagy a verseny, ennyire pedig egyetlen válogatott sem kiemelkedő.

A németek és az argentinok elleni meccsüket is láttam a spanyoloknak, akik meglepően jól és gyorsan játszottak. Úgy fest sikerült túllépni a fiatalítási folyamatokon, az új arcok a régi rutinos rókákkal kiegészülve nagyon jó benyomást tettek rám.

Ahogy fentebb Tomi is írta, az elődöntőbe összejöhet egy német-spanyol derbi, ahol a mostani meccsük alapján bőven lehet esélye a hispánoknak.

Egy döntő mindig lutri, de ha eljutnak odáig Iniestáék, akkor szerintem be is húzzák a tornát, szóval így most három hónappal a vb előtt nálam a spanyolok a befutók.

Tippem: Spanyolország@8.00

Melyik csapat nyeri a világbajnokságot?
   
Németország 5.50
Brazília 5.75
Franciaország 6.50
Spanyolország 8.00
Argentína 9.50
Belgium 12.00
Szerinted melyik válogatott nyeri a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot?x;