Felkészülés

Ezzel magyarázza Sampaoli a történelmi vereséget

  • gb1

Az argentinok elképesztő szorzóért kapituláltak Madridban és erősen vitatható, hogy ez Messi hiánya miatt eshetett meg.

Isco megállíthatatlan volt kedd este. fotó: Chicago Tribune

Jorge Sampaoli fiai 6-1-es vereséget szenvedtek Spanyolországtól a madridi Wanda Metropolitanóban. Bár pénteken az olaszokat 2-0-ra lépték le Manchesterben, a La Roja a biztató jelek ellenére túl erősnek bizonyult a Messi nélkül felálló dél-amerikai csapatnak. Az argentin szakember a lesújtó eredménnyel egalizálta az ország történelmének legsúlyosabb zakóit - a válogatott fennállása óta mindössze két alkalommal kapott ki ilyen arányban. A kínos, közhelyekben gazdag nyilatkozat természetesen nem maradt el.

A párharc első félidejében úgy ahogy sikerült tartaniuk a lépést a Julen Lopetegui által megálmodott kezdőcsapattal és csupán 2-1-es hátrányban vonultak a félidőre. A továbbiakban azonban már nem voltak meccsben, nagyrészt az első nemzetközi mesterhármasát elérő Real Madrid-sztárnak, Iscónak köszönhetően - mellette Diego Costa, Thiago Alcantara és Iago Aspas is beköszönt.

A 6-1-es végeredmény az egyik külföldi bukinál @300-szoros szorzót ért - a -2-es spanyol hendikep csak @7-es odds körül fizetett

A csapatkapitány, Sergio Ramos rendkívül higgadt fejjel a következőket mondta a meccs után. "Nyugodtnak kell maradnunk, hiszen még nem nyertünk semmit - persze logikus, hogy ez a legjobb, ami történhetett a vb előtt és remek érzésekkel töltve várjuk a tornát."

A vendégek trénerét már sokan kikezdték az utóbbi időben, köztük az ország élő legendája, Diego Maradona, aki decemberben azt nyilatkozta, hogy "Argentína rosszabbul már nem is tudna játszani, mint ahogy most teszi." Messi hiánya ide vagy oda, ezzel az eredménnyel nehéz lesz együtt élniük, főleg a felkészülés ilyen kritikus szakaszában.

Sampaoli a találkozó utáni sajtótájékoztatón így magyarázkodott. "Vállalnunk kell a felelősséget ezért a meccsért, hiszen ez a vb-n nem fordulhat elő velünk. Spanyolország felpofozott minket, de folytatnunk kell a munkát. Ez egy nem túl tipikus eredmény, ami megváltoztatja az edző nézőpontját a dolgokról - mindent részletesen ki kell elemeztünk.

Elemeire kell bontanom a meccset és döntenem a továbbiakról. Plusz le kell küzdenem a dolgok érzelmi részét is. Nem számítottunk ilyen szintű erőkifejtésre az ellenféltől.

A második félidőben történt szétesésről a következőket mondta. "A második játékrészben nagyon megfogtak minket a folyamatos közvetlen támadásokkal. Gyors gólok jöttek és ez lett a nagy különbség oka a végén. Az eredmény által tisztán látható, hogy sokat kell dolgoznunk még a világbajnokság előtt. A célunk az volt, hogy a labdatartással részben védekezzünk is, de a védelemben nem volt meg a kellő egyensúly és szilárdság."

Sampaolinak sok ideje nem maradt a finomhangolásra, hiszen nyakukon az oroszországi világverseny. Argentína a csoportkörben Horvátország, Izland és Nigéria válogatottjaival küzd majd a továbbjutásért, amelyre a     @1.15-ös oddsot kínál.