Felkészülés

Négyszeres oddsot foghatunk a vb-címvédő derbijén

A futballtörténelem két legmeghatározóbb válogatottjának csatája igazi csemege, próbáljunk hasznot is húzni belőle. A legendás 7-1 óta nem találkoztak, mégis a revansra most kevés esély mutatkozik, a puskaport a vb-re tartogathatja a dél-amerikai társulat.

A 2002-es yokohamai döntő amikor a brazilok az ötödik címüket szerezték, vagy a Selecao kapitulálása a 2014-es hazai vb-n - csak két példa a nem túlságosan régmúltból a világ egyik legnagyobb párharcán. Egyértelmű, hogy a játékra valaha legnagyobb hatást gyakorolt válogatottakról beszélünk.

1x2    
Németország Döntetlen Brazília
2.35 3.20 2.90

Sok minden megváltozott a lassan négy éve megesett történelmi 7-1 óta, ami azonban biztos, hogy a dél-amerikai szurkolókon örök sebet ejtettek vele a németek.

A barátságos összecsapást megelőző sajtótájékoztatón Gündogan a következőket mondta: "A jelenlegi brazil válogatottat nem lehet összehasonlítani azzal, amelyiket 7-1-re vertünk.

Manapság ráadásul már nem is gondolunk arra az eredményre. Mindig speciális alkalom, amikor ez a két csapat játszik egymással.

A brazilok aznap az öltözőben maradtak, amit az alábbi frappáns videó remekül figuráz ki.

Mielőtt túlzottan beleélnénk magunkat a legjobb kezdők közti öldöklő párharcba, sajnos azt tényként kell kezelni, hogy Joachim Löw és Tite is egyaránt a kísérletezést fogja preferálni, ami teljesen érthető hiszen ezek a meccsek főleg erre vannak kitalálva.

A die Mannschaft a spanyolok ellen a hagyományos 4-2-3-1-es formációjában, közel a legerősebb kezdőjével állt fel és valószínűsíthető, hogy hasonló összeállításban vágnak majd neki a vb-csoportkörnek is. Kedden azonban Löw a 3-4-2-1-es hadrendben küldi majd pályára fiait, igaz, ez a formáció is aratott már sikert, mégpedig a tavalyi Konföderációs Kupát húzták be ilyen taktikával. A németek egyetlen gyengesége a kísérletezés által pályára küldött tapasztalatlanabb játékosokban keresendő és mivel Müller, Özil és Can sem bevehető, Löw így is, úgy is rotálásra van ítéltetve.

Brazília még mindig nélkülözni kényszerül legnagyobb sztárját, Neymart, aki egy francia bajnokin szenvedett lábközépcsont-törést, helyén a Manchester City fiatal büszkesége, Gabriel Jesus kaphat lehetőséget. Szélsőhátvéd fronton is kisebb zavar lehet, mivel a Juventus bekkje, Alex Sandro és Filipe Luis sem áll a mester rendelkezésére. Tite az előzetesek alapján egy védekezőbb felfogású kezdőt rakhat össze, amelyben Fernandinho, Casemiro és Paulinho próbálják majd uralni a középpályát. 

[2620420] 2018-03-27 20:45:00 Németország - Brazíliax

A német csapaton különösen látszik, hogy nem akarják magukból kiadni a maximumot és legutóbbi 3 barátságos meccsükön - igaz, olyan komoly ellenfelek ellen, mint Anglia, Franciaország és Spanyolország - egyaránt remiztek.

Die Mannschaft a pénteki döntetlennel már 22 meccsesre növelte veretlenségi szériáját.

A Selecaónak is jól sikerült az év első meccse. A házigazda oroszok elleni meccset a második félidőben 13 perc alatt eldöntve 3-0-ra nyerték Moszkvában és ezáltal legutóbbi 18 meccsükön már 14-3-1-es, csodás mérleggel büszkélkedhetnek.

A bukmékerek egyhangú véleménye alapján a gigászok harcán a hazai csapat lesz az esélyesebb. Egy kicsit hosszabb periódust nézve láthatjuk, hogy Németország legutóbbi 8 világranglistán top 16-ban lévő ellenféllel lejátszott meccsén 5-ször lett iksz a végeredmény és ennek a tendenciának a folytatását várjuk kedden is. Gólokkal párosítva (mindkét csapat lő gólt + 1X2 - igen és döntetlen) egy masszív @4.05-ös szorzót csíphetünk a   fogadóirodánál.​

[2620420] 2018-03-27 20:45:00 Németország - Brazíliax;