Foci-vb 2018

Ha Argentína nem nyer, az golyó lesz Messi fejébe

  • varin

Az argentin szövetségi kapitány szerint hatalmas a tét Messi számára a 2018-as labdarúgó-világbajnokságon.

Évek óta brutális nyomás alatt játszik Lionel Messi az argentin válogatottban, ami nem egyszer össze is roppantotta őt. Noha a válogatottságot végül nem mondta le a Bolha becenévre hallgató játékos, ha a 2018-as oroszországi viadal is rosszul sül el az Albicelestének, azzal valószínűleg ugrik Messi számára az a lehetőség, hogy valaha is nagy dolgot érjen el hazája válogatottjával.

A három Copa América- és egy vb-finálét is elbukó Messivel kapcsolatban most kapitánya, Jorge Sampaoli nyilatkozott meglepően kemény szavakkal.

Fotó: soccerinfomania

"Messi egy revolvert tart a saját fejéhez jelenleg, ha pedig Argentína nem nyer világbajnokságot, az a ravasz meg lesz húzva, ő pedig meghal. Hiába a legjobb játékos a futballtörténelemben, hiába játszik több, mint tíz éve hihetetlen magas szinten, nem élvezheti a saját képességeit és tehetségét sem. A negatív légkör folyamatosan sebzi őt és ez nincs rá jó hatással" - írja áprilisban megjelenő könyvében Sampaoli.

Noha Messi még mindig csupán 31. életévét tölti be a vb ideje alatt, azt igencsak nehéz elképzelni, hogy 35 évesen még pályára lépne az Albiceleste színeiben Katarban. Az utolsó lehetősége valószínűleg a 2019-es, brazíliai Copa lenne, de kétségünk se legyen felőle, hogy ha Argentína elbukik nyáron Oroszországban, akkor Messi immáron véglegesen elbúcsúzik a kék-fehér meztől.Erről egyébként ő maga is beszélt. 

Argentínára kedden este Spanyolország vár, ami óriási mérkőzésnek tűnik. A németek ellen remekül játszó hispánok favoritnak számítanak az olaszokat igen tartalékos csapattal legyőző argentinok ellen, de nagy kérdés, hogy melyik gárda veszi majd komolyabban a 90 percet.

   
Spanyolország Döntetlen Argentína
2.00 3.30 3.60
[2711798] 2018-03-27 21:30:00 Spanyolország - Argentínax;