Felkészülés

Ezekre éri meg fogadni a portugál-hollandon?

Az Európa-bajnok Portugália az új korszakot kezdő Hollandiával mérkőzik meg Svájcban.

Folyamatosan játsszák a barátságos meccseket a nemzeti csapatok, a hétfői nap slágermérkőzése azonban kétségtelenül a portugál-holland lesz. A bukik szerint az Eb-címvédő luzitánok a mérkőzés esélyesei, Cristiano Ronaldóék sikerére valamivel magasabb, mint kettes szorzón fogadhatunk, míg a tulipánosok sikere három és félszeres oddsszal kecsegtet.

1x2    
Portugália Döntetlen Hollandia
2.13 3.30 3.40

A meccset semleges pályán, a svájci Genfben rendezik majd meg. Mindkét csapat pályára lépett a hétvégén, a portugálok Cristiano Ronaldo késői duplájával 2-1-re verték Egyiptomot, míg a hollandok Amszterdamban 1-0-ra kikaptak Angliától.

A portugálok háza tájáról túl sok újdonságot nem tudunk írni, az Eb-győzelem után a gárda sikeresen abszolválta a vb-kvalifikációt is, az elmúlt egy évben pedig egyetlen vereséget sem szenvedett.

A keret nagy része évek óta együtt játszik, egyénileg klasszis játékosok alkotják a csapatot, az összeszokottság és a rutin pedig kiváló egyveleg alkot a minőséggel.

Ronaldo a válogatottra is átmentette a formáját / Fotó: Selección Portugal facebook.com

A hollandok oldalán más a helyzet, hiszen a válogatott évek óta várakozáson alul teljesít. 2010-ben még vb-döntőt játszott a csapat, a legutóbb Eb-re és a vb-re viszont most ki sem jutott, így érthetően most a változás időszakát élik. Az új szövetségi kapitány Ronald Koeman lett, akit nemzeti hősként tisztelnek hazájában, ám a debütálása nem sikerült valami fényesre, hiszen az angolok 1-0-ra legyőzték szombaton az Oranjét. Nem is az eredmény volt elsősorban a gond, hanem a mutatott játék, a beszámolók szerint a holland válogatott nagyon gyenge produkcióval rukkolt elő.

A szaklapok szerint a portugálok nem sokat változtatnak majd az Egyiptom elleni kezdőhöz képest, azonban mi könnyen el tudjuk képzelni, hogy a sztárjátékosok mégis pihenőt kapnak. Például Cristiano Ronaldo a következő héten már a BL-ben folytatná parádés sorozatát, nem biztos, hogy 90 percet lesz a pályán - mint ahogy Messi is csak egyik meccsen vállalt most szerepet az argentin válogatottban.

[2712144] 2018-03-26 20:30:00 Portugália - Hollandiax;5

A hollandoknál elképzelhető, hogy az angolok ellen betliző Bas Dost és Quincy Promes ezúttal csak padozni fog, ugyanakkor nagy esély van rá, hogy bemutatkozzon a válogatottban Justin Kluivert, az Ajax tinisztárja.

Mire érdemes fogadni?

A holland válogatott utoljára 1991-ben tudta legyőzni Portugáliát, a csapatok jelen helyzetét figyelembe véve ez a sorozat akár tovább is íródhat. A portugálok egyértelműen több klasszissal rendelkeznek, ugyanakkor a latinos mentalitás miatt a tét nélküli összecsapásokon nem mindig hozzák a legjobb formájukat.

Nyilván ez a találkozó presztízsértékű is, de a kezdőcsapatok ismerete nélkül azért nehéz pontos szcenáriót felállítani.

A semleges helyszín miatt nyilván ez hírverő találkozónak is tekinthető, ugyanakkor túl nagy küzdelmet éppen emiatt nem várunk. A motiváció terén mi a hollandokra voksolunk, egy újjáalakuló válogatottnál ez természetes, míg Portugáliánál a sérülések elkerülése, esetleg néhány fiatal bevetése lehet a fő cél.  Mi egy döntetlen közeli eredményt vizionálunk, amelyhez  a következő fogadási opciók passzolnának:
 

  • Portugália vagy döntetlen@1.27
     
  • Döntetlen@3.40
     
  • Gólszám 2-3@1.70
     
  • Mindkét csapat szerez gólt@1.80
[2712144] 2018-03-26 20:30:00 Portugália - Hollandiax;