Tenisz

Ennyiért muszáj nyeretni a hazai harcost

  • Cesc18

Francis Tiafoe meglepheti Tomás Berdych-et a Miami Open harmadik fordulójában.

Hétfőn folytatódnak a harmadik körös küzdelmek Miamiban, méghozzá a felső ági párosításokkal, ahol Roger Federer korai búcsújával rettentően nyitottá vált a harc a döntőért. Extrém esetben akár még a hazai pálya előnyét élvező Francis Tiafoe is lehet a befutó, hiszen ne felejtsük el, hogy néhány hete hasonló körülmények között Delray Beach-en úgy nyert tornát, hogy három kiváló játékost is legyőzött (Del Potro, Chung, Shapovalov). Egyelőre Miamiban is szépen menetel, bár legutóbb Kyle Edmund ellen vért kellett izzadnia. Két és fél órát töltött a pályán és döntő szett tie-breakben harcolta ki a továbbjutást.

Tiafoe az első szerváit 71%-ban beütötte és a 78 nyerőből 44-et vállalt.

Tiafoe lehet a torna meglepetésembere. - Fotó: ATP

A Miamiban élő amerikai srác ilyen tenisszel a 10. kiemelt Tomás Berdych ellen sem esélytelen, aki ugyan a tavalyi teniszénél idén jobban teljesít, ám az elmúlt tornákon éppen a fiatal tehetségekkel gyűlt meg a baja. Marseille-ben Karen Khachanov, Indian Wellsben pedig Hyeon Chung oktatta két szettben. Tiafoe szintén a feltörekvő fiatalok közé tartozik, és ő sem arról híres, hogy megijedne a nevesebb ellenfeleitől.

Berdych-nek nincs rossz mérlege Miamiban, ám miután túl van már a karrierje zenitjén, így nem annyira mérvadó, ha a múlt statisztikáit böngésszük.

Sokkal fontosabb, hogy Tiafoe Miamiban él és ott is edz, nem véletlen, hogy éppen Delray Beach-en tudott klasszis teljesítményt nyújtani, ami szintén Floridában található. 

Egyes irodákban 3.00-as odds felett is mérik az amerikai győzelmét, ami igen jó befektetésnek tűnik, mint ahogyan 1.85-ért az is, hogy egy szettet nyer. 

Tomás Berdych-Francis Tiafoe
hatharom.com
Tiafoe nyer
@2.75
Fogadási határidő: 16:00