Férfi kézilabda

Duplázós tippünk van a Veszprém BL-meccsére

megosztom

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Veszprém a dán Skjern csapatához látogat. Papíron a magyar bajnok az esélyes, de nem biztos, hogy sétagalopp lesz az északi túra.

Nem járt rosszul a sorsolásnál a Telekom-Veszprém, hiszen a dán Skjern jelenleg nem tartozik a szűken vett elitbe, így papíron nem okozhat problémát két mérkőzésen kiharcolni a továbbjutást.

Ezt jól mutatja, hogy már az odavágón is a veszprémiek a favoritok, nem is kicsivel, hiszen 1.40 körüli szorzón kínálják a vendég győzelmet, szemben a hazaiak közel négyszeres oddsával.

1x2    
Skjern Döntetlen Veszprém
4.70 10.00 1.29

A dán csapat a C csoportba kapott besorolást, amelyet igen magabiztosan meg is nyert a spanyol Ademar és a szlovén Gorenje Velenje előtt. A rájátszásban az ukrán Motor ellen lépett pályára, az idegenbeli vereséget követően pedig hazai pályán sikerült kiharcolnia a főtáblára kerülést.

Ez utóbbi tény lehet figyelmeztető a Veszprém számára is, a Skjern ugyanis odahaza igen veszélyes, az idei szezonban egyetlen vereséget szenvedett el, de a BL-ben 100 százalékos.

A Veszprém idén egyszer már kirándult egyet Dániába és akkor óriási meglepetésre 29-26 arányban alulmaradt az Aalborg ellen. Na már most a dán bajnokságban a Skjern 11 ponttal előzi meg az Aalborgot...

Fotó: ehfcl.com

"Egy nagyon jó csapat ellen játszunk, akik szerintem a legjobb dán csapat a sorozatban. Rendkívül tapasztaltak, mint csapat. Szép és gyors kézilabdát játszanak, így mondhatom, hogy egy nagyon erős ellenféllel állunk szemben. Úgy gondolom, hogy kitűnő szerkezetben játszanak. Remek a gyors leindításuk, erre nagyon kell majd figyelnünk. 100%-osan kell végezni a dolgunkat. A Skjern meccsenként közel 30 gólt dob, így a védekezésünknek toppon kell lennie, továbbá a kapusaink jó teljesítményére is szükség lesz. Saját magunkra kell koncentrálnunk" - fogalmazott Ljubormi Vranjes a klub honlapjának.

Lékai Máté szerint a lerohanásokra és az egykori veszprémi kedvenc, Bjarte Myrholra kell leginkább figyelniük. "Elkezdődik az a része a szezonnak, amit mindenki a legjobban vár szerintem, amikor élet-halál harc van. Ha itt kikapunk, akkor nincs esélyünk, hogy a céljainkat megvalósítsuk. Természetesen győzni szeretnénk idegenben is, így készülünk az ellenfelünkre. Elemeztük már a játékukat. Egyértelműen az a célunk, hogy győztesen térjünk haza. Legnagyobb erősségük a beálló játék. Bjarte Myrhol, aki szerintem a világ egyik legjobb beállója, központi szerepet tölt be a csapatban. Ilyen fontos szerepet talán nem tölt be egyetlen beállós sem sehol. Rengeteg labdát kap. Emellett természetesen a lerohanásaik életveszélyesek. Gyorsak, technikásak, a skandinávoknak mindig is ezek voltak a legnagyobb fegyvereik. Tudjuk, hogy mit kell tennünk, hogy ezeket meg tudjuk akadályozni" - fogalmazott a válogatott irányító.

Myrhol mellett azért akadnak még jól csengő nevek a Skjern gárdájában, mint például Kasper Söndergaard, Anders Eggert vagy Jonathan Stenbacken, a kapuban pedig egykori gyöngyösi portás, Tibor Ivanisevic áll majd, aki a Motor elleni visszavágón egy félidő alatt hét (!) büntetőt is kivédett.

A Veszprém legutóbb a Szeged ellen elbukott egy fontos rangadót, ráadásul azon a meccsen megsérült a csapatkapitány Nagy László, aki nem lesz még ott a dániai találkozón.

Nagy nélkül azért a Veszprém védekezése nem ugyanaz, így pedig a gyors és lendületes dánok ellen egyáltalán nem számítunk könnyű 60 percre. Az erőviszonyok viszont egyértelműek, a Veszprém rendelkezik a nagyobb játékerővel.

Skjern - Veszprém
hatharom.com
Vendégcsapat 1-5 góllal nyer
@2.05
Fogadási határidő: vasárnap 16:50
megosztom