NB II

Rangadó Zalaegerszegen, ideális ellenfél vár az MTK-ra

Az NB II vasárnapi fordulójából a Zalaegerszeg - Békéscsaba mérkőzés viszi a prímet, de rangadót rendeznek Győrben és Soroksáron is.

A télies időjárás miatt az NB II menetrendje igencsak felborult, a kéthetes pihenő miatt viszont a csapatok nehezen tudnak lendületbe jönni. Ez fogadói szempontból nem könnyű helyzet, hiszen az amúgy is kaotikus eredményeket hozó bajnokság küzdelmei ezekben a hetekben talán még inkább kiszámíthatatlanok.

   
  1 x 2
Kisvárda - Cegléd 1.70 3.25 4.25
Kazincbarcika - Dorog 2.00 3.20 3.15
Mosonmagyaróvár - Szolnok 2.30 3.05 2.70
Sopron - Budafok 2.35 3.10 2.64
Szeged - Nyíregyháza 2.95 3.20 2.10
Soroksár - Gyirmót 2.40 3.00 2.61
Siófok - Csákvár 2.10 3.20 2.95
Győr - Vác 1.95 3.15 3.25
ZTE - Békéscsaba 2.70 3.05 2.30
MTK - Budaörs 1.40 3.65 7.00

A meccsek sorát a Kisvárda kezdi, amely ebédidőben a Ceglédet fogadja. A feljutásra pályázó várdai alakulat nagyon beragadt a tavaszi szezonban, a legutolsó három fordulóban három vereséget könyvelt el, így előnye egyre csökken a Békéscsaba előtt.

Bár szurkolói körökben felröppentek olyan pletykák, hogy a Kisvárda lepasszolja az NB I-et, és ezért engedett ki, a klubvezetés reagálva az eredményekre közleményben bírálta a játékosok hozzáállását és teljesítményét. A Cegléd a szezon egyik meglepetéscsapatának számít, bár a tavasz a Pest megyei csapatnak is elég harmatos egyelőre. Ősszel 1-1-re végeztek a csapatok, most viszont egyértelműen a Várda a favorit, amit a bukik is jeleztek, hiszen 1.70-ért kínálják a hazait.

Az egyre reménytelenebb helyzetben lévő Sopron ezúttal a Budafokot fogadja. Hamisítatlan kiesési rangadó ez, hiszen a budafokiak a 19. helyen állnak, igaz, 10 pont az előnyük a sereghajtó vendéglátókkal szemben. A bukik szerint háromesélyes a meccs, amivel egyet is értünk, ugyanakkor ha a Sopron a Budafokot sem veri meg, akkor feltehetjük a kérdést, hogy akkor vajon kit. Feszült meccsre számíthatunk, ahol a gólok helyett a küzdelem dominálhat, így érdemes lehet ide egy underes fogadással megpróbálkozni.

A tavaszra megerősödő és ennek következményében feljavuló Csákvár ezúttal a Siófok otthonába látogat, ha pedig ismét nyerni tud, meg is előzheti vendéglátóját. A Csákvár idén Mosonmagyaróváron és Zalaegerszegen is győzött, nagy bravúr lenne, ha sorozatban harmadik idegenbeli meccsüket is behúzná. Már csak azért is, mert a Siófok sincs rossz passzban, szintén két győzelemmel áll 2018-ban. A bukik szerint inkább hazai siker várható, de érdekes lehet, hogy a felek legutóbbi két egymás elleni meccse is döntetlennel záródott (2-2; 3-3). Erre az opcióra most 3.20-as szorzón fogadhatunk a Tippmixen.

A forduló rangadóját Zalaegerszegen rendezik, ahová a Békéscsaba látogat. A lilák nagy esélyt szalasztottak el azzal, hogy legutóbb odahaza kaptak ki a Győrtől, így nem tudták csökkenteni hátrányukat a Kisvárdával szemben. A Zalaegerszeg kapcsán pedig meglepetésről számolhatunk be, hiszen az előjelek alapján meglepetésnek számít, hogy legutóbb 2-0-ra kikaptak otthon a Csákvártól. Két nagy múltú klub csatája ez, a bukik szerint pedig egy hajszállal a Békéscsaba a favorit, de a Zete utoljára 2014-ben kapott ki mostani ellenfelétől. Igen ikszes szagú ez a meccs is, a pontosztozkodásra itt is hármas odds felett fizetnek a bukik.

Torghelléék meccsén a gólok is jöhetnek / fotó: mtkbudapest.hu

A forduló egyik tutija lehet az MTK- Budaörs meccs. A fővárosiak toronymagasan vezetik a tabellát, hazai pályán pedig egyelőre hibátlan mérleggel állnak (12-0-0). Bár az utánpótlás-válogatott meccsek miatt néhány játékos nincs a kerettel (Katona, Bese, Schafer), nem vitás, hogy az MTK-nak áll a zászló.

A Budaörs jelenlegi szakmai igazgatója az egykori MTK-kedvenc, Bognár György, aki a fővárosiak honlapjának adott nyilatkozatával segítségére lehet a fogadóknak is.

"Az összes meccsen arra törekszünk, hogy mi irányítsuk a játékot, otthon és idegenben is. Nyilván az MTK Budapest az egyetlen csapat, mely ellen ez nem kifizetődő.  Könnyebbséget jelent az MTK számára is, ha játszó csapat ellen léphet pályára. Mégis inkább azt az utat választjuk, hogy játsszunk jó meccset, legyen izgalmas, még akkor is, ha ez kockázatos!" - fogalmazott Bognár az mtkbudapest.hu-nak. Ezek alapján nem is eshet másra a választásunk, mint a gólokra, a két gárda összesen kereken 100 gólt szerzett az eddigi meccsein.

Ti mire fogadtok ebben a fordulóban?
239982