Felkészülés

Ilyen szorzón érdemes pakolni az 1X-et?!

A vb-résztvevő és beton védelemmel rendelkező svédek a tornáról lemaradt chilei válogatottat fogadják. Tényleg Sánchezék az esélyesebbek?

Szombaton folytatódik a barátságos-felkészülési meccsdömping és ismét több pikáns párharc kerül megrendezésre. Az egyik kiemelkedő a stockholmi Friends Arenában 18 órakor kezdődő Svédország-Chile, amelyen a vb-re kijutott hazaiak számára a további tapasztalatszerzés és az önbizalom további növelése lesz a tét.

1x2    
Svédország Döntetlen Chile
3.05 3.10 2.35

A kétszeres Copa America-győztes dél-amerikai együttes az egyik nagy lemaradója a nyári világversenynek. Semmilyen előzmény nem utalt rá, hogy Sánchezék lecsúsznak a tornáról, de a selejtező utolsó szakaszának elszúrása végzetesnek bizonyult. A csalódott nemzetet értelemszerűen nehéz lenne kiengesztelni néhány barátságos meccsen aratott győzelemmel, jól tudja ezt a kapitány is, akinél több játékos most fog debütálni a csapatban.

A hazaiaknál ellenben dúl az örömmámor, hiszen 12 évet kellett várniuk (ezt mi magyarok is aláírnánk), hogy újra világbajnokságon szerepelhessenek. Formájukat tekintve is jobb passzban vannak, mint vendégeik, mivel legutóbbi hat meccsükön három győzelem, két döntetlen és csupán egy vereség a mérleg.

Svédország#swe-sweden#5

Hogyan is felejthetnénk el a szenzációszámba menő play-off szereplésüket, ahol a szuperfavorit Olaszországot az otthoni 1-0-ás siker után idegenben is 0-0-ra tartva kiejtették. Az Azzurri elleni siker komoly jelzésértékkel bírt a többi nemzet számára, hogy igen is számolni kell velük - még Ibrahimovic nélkül is.

Az olaszverő hősök. fotó: archív

Formáról ugyan nehéz beszélni chilei szempontból, mert legutóbbi meccsük az októberi brazilok ellen elszenvedett vereség volt és az azóta eltelt öt hónapban nem léptek pályára. Mégis legutóbbi hat meccsükön négyszer maradtak alul és csak kétszer diadalmaskodtak és játékuk gyakran ötlet- és reménytelennek tűnt azokon a meccseiken. Az előzetes információk alapján

félvállról azért nem fogják venni a szombati meccset és Alexis Sánchez, Arturo Vidal és Vargas egyaránt a kezdőbe várható.

A dél-amerikai csapat sztárjai, Sánchez és Vargas együtt 200 válogatottságon és 74 gólon osztoznak, de Vidal is 23-mat rámolt már a chilei mezben. A svédeknél Toivonen és Berg lehetnek a fő veszélyforrások - ők ketten 30 gólon osztoznak 108 nemzeti színekben lejátszott párharcon.

Mindent egybevetve feltűnő, hogy az előzmények ellenére a bukik a vendég sikert favorizálják, ezáltal azonban megnyílik a kapu egy viszonylag biztonsági 1X fogadásra, amelyet a     @1.49-es oddson kínál. A svédek vb-re kijutásának egyik kulcsa a betonvédelem volt, amit Janne Andersson mester kiépített és ha szeretnének majd továbbjutni a csoportjukból akkor ezt kell tökéletesre fejleszteni. Ebből már sejthető, hogy sok gólt sem várunk a találkozóra - a 2.5 alatti opció @1.55 a fölötti pedig @2.15 -es szorzón fogadható. 

[2677690] 2018-03-24 18:00:00 Svédország - Chilex;