Átigazolás

Európa topcsapatai sorban állnak Gulácsiért

  • gb1

Az Arsenal is szemet vetett a magyar válogatott kapusra, akit a Chelsea és az Atlético is szeretne soraiban tudni.

fotó: archív

Kisebb kapusínség lépett fel Európában, ezért a legjobbak aláírásáért jellemzően több együttes is küzd. Nyáron komoly változások várhatóak ezen a fronton és a legfrissebb információk alapján az Ágyúsok is beszálltak a Gulácsi Péterért folytatott harcba, mivel a kiöregedő Petr Cech formán kívül teljesít az egész szezon alatt.

Brit lapértesülések szerint Arsene Wenger megfigyelői már régóta monitorozzák teljesítményét és az átigazolási szezon közeledtével már tényként kezelhetjük, hogy megpróbálják majd magukhoz csábítani. Válogatottunk hálóőre Cech-el ellenben élete formájában véd és sokak - Manuel Neuer távollétében - a Bundesliga jelenlegi legjobbjának tartják posztján.

A remek teljesítmény azonban nem újdonság, sőt, folyamatos nála, ezzel is mutatva megbízhatóságát. Gulácsi már a Salzburg mezében is felhívta magára a figyelmet, de a Lipcse kapuőreként lett igazán híres. Tavaly óriási meglepetésre első idényükben a dobogó második fokára állhattak fel a Bundesligában és kétség kívül nagy szerepe volt az akkori menetelésben is. Eddig 73 alkalommal védte a bikák hálóját és a német Kicker magazin konkrétan kijelentette, hogy ő a legjobb a német első osztályban.

A 27 éves játékos értékét 25 millió fontra taksálják, ami kapusként rendkívül magasnak mondható.

Angilába igazolása mellett szól, hogy a szigetországban nevelkedett, hiszen öt évet lehúzott a Liverpool mezében. Sok örömét nem lelte a Mersey-parti klubban, mivel egyszer sem lépett pályára, sőt szinte folyamatosan kölcsönben volt, szám szerint négyszer (Hereford United, 2x Tranmere Rovers, Hull City). Ezek után már sokan temették a karrierjét, de a Salzburg remek megfigyelőinek és kitartásának köszönhetően hatalmasat fordult vele a világ.

Kérői közt immár ott van Simeone Atléticója és a londoni gigász Chelsea is. A nyár közeledtével nem csoda, hogy a kékeknél is kongatják a vészharangot, mivel sztárkapusok, Thibaut Courtois szerződése júniusban kifut és a jelek szerint a Real Madrid visszautasíthatatlan ajánlatot fog tenni a belgáért.

Egyelőre óvatosan kezeljük a Gulácsival kapcsolatos híreszteléseket, de egy biztos - hamarosan megtudjuk mi lesz a következő állomás számára és bízunk benne, hogy jól fog dönteni.

Szerintetek mi lenne neki a legjobb? Maradjon, vagy menjen?